Geuzeroute

© vlaanderen-fietsland.be - Maarten Bosch (Auteur)

Ontdek het Bezoekerscentrum 'De Lambiek' in Alsemberg. Fiets langs Brouwerij Oud Beersel, Geuzestekerij Hanssens Artisanaal en Brouwerij Boon.  In het voorjaar kleurt de weelde van bloeiende boshyacinten het Hallerbos prachtig paars. Kuier rond in Halle of Puf even uit op het zonneterras van Boelekewis in het Provinciedomein Huizingen. De lekkernijen en de mooie afwisselende natuur maken de flinke kuitenbijters van het sterk heuvelachtige landschap meer dan goed.

Deze route passeert de gemeeten Beersel, Linkebeek en Halle. Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

LET OP: vanaf half februari tot eind maart 2021 is het niet mogelijk om deze route te fietsen wegens werken aan het fietsnetwerk. Meer info op Toerisme Vlaams-Brabant

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 37 km
  • BC De Lambiek, Gemeenveldstraat, Alsemberg 1, 1652 Alsemberg
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Eddy Van de Weyer 21/09/2020

Landschappelijk een zeer mooie route. Op zondagen waren zowel het onthaalcentrum Lambiek in Alsemberg als de brouwerijen onderweg, gesloten. De route zelf is niet geschikt voor de recreatieve fietser. Hellingen zijn te steil, wat maakt dat je vaak moet afstappen en te voet moet gaan. Dit best uitdrukkelijk vermelden in de info over deze route.

Anonieme gebruiker 30/07/2020

Mooie gevarieerde route. Zonder e-bike zou ik er wel niet aan beginnen. Gaat soms erg op en af. Veel gezien en vooral genoten van de omgeving.

Veerle Guns 05/04/2020

Pittig tochtje, maar wel heel mooi.
Wel proberen om het op een mooie (droge) dag te fietsen.
De wegen in Beersel zijn dramatisch en bij nat en modder weer dus gevaarlijk.

Anonieme gebruiker 23/07/2019

Volgens onze persoonlijke ervaring, teveel steile hellingen. En bij het afdalen soms heftige kasseistroken... Afstand van (maar) 37km lengte geeft een vertekend beeld zeker als je weet dat je dikwijls te voet de helling moet opwandelen waarbij ervaren mountainbikers je puffend voorbijsteken...Weinig (of geen) gelegenheden ook om iets te drinken. Ook geen banken onderweg om even te pauzeren, tenzij slecht onderhouden of op erg onaantrekkelijke plaatsen. Inderdaad best de app bij de hand houden want verkeerd rijden is geen grapje als je de helling terug op moet ;)...
We zijn gestart halverwege knooppunt 63-83, maar hebben de doorsteek genomen 50-53, de zuidelijk kant van de route kunnen we dus niet beoordelen. Ondanks op sommige plaatsen erg mooie vergezichten heeft deze route ons niet weten te bekoren. Spijtig maar enkel voor ervaren en goed uitgeruste fietsers...

Anonieme gebruiker 14/08/2016

Het is vooral een aantrekkelijke route voor mountainbikers: stevige hellingen en afdalingen, geregeld op kasseien, losse kiezels en smalle aarden padjes (waarbij je best geen tegenligger ontmoet). De nummerings-bordjes zijn op verschillende plekken niet te vinden of verscholen achter struiken. Zonder een gedetailleerde fietskaart kom je op deze fietsroute nergens terecht. Nochtans bijzonder mooie omgeving.

Anonieme gebruiker 24/07/2016

Zeer pittige route met veel steile hellingen. Niet voor beginnende fietsers!
Wel zeer mooi van natuur!!
Een aanrader voor de geoefende fietser.
Nadine