Kasteeltuinenroute

© vlaanderen-fietsland.be - Olivier Van Landuyt (Auteur)

Vanuit Dilbeek fiets je naar het kasteel van Groot-Bijgaarden waar in april de befaamde tentoonstelling “Floralia Brussels” plaatsvindt. Breng een bezoek aan het kasteel of de museumtuin in Gaasbeek. In park Groenenberg zijn waardevolle verzamelingen aangeplant van narcissen (eind maart-april), azalea’s en rododendrons (eind april-mei), hortensia’s (half juni tot oktober) en camelia’s (eind februari-april). In Sint-Pieters-Leeuw geniet je tijdens de zomer van de heerlijke geuren en kleuren van de internationaal vermaarde rozentuin.

Deze route passeert de gemeenten Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Lennik. Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

LET OP: vanaf december tot half februari is het niet mogelijk om deze route te fietsen wegens werken aan het fietsnetwerk. Meer info op Toerisme Vlaams-Brabant

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 48 km
  • CC Westrand, Kamerijklaan 1, 1700 Dilbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Johan Francois 14/08/2020

Mooie landelijke route, veel rustige golvende wegen. Grootste minpunt : de HALLEWEG tssn knp 20 en 37 : ONVERANTWOORD STEIL (tot 11%, gemiddeld 9 ) en veel te smal. Blijf de Hof ter mullenstraat naar links volgen en neem de Keperenbergstraat, veel gemakkelijker. Lelijk stuk tussen 46 en 52 kan vermeden worden - via KLOOSTERSTRAAT in DILBEEK.

Anonieme gebruiker 26/08/2019

Als inwoner van Dilbeek hebben wij deze route gevolgd ...
- Je komt in mooie, landelijke plaatsen van het Pajottenland voorbij.
- Suggestie: vermijd rit van knooppunt 46 naar 52 - dit is echt geen mooi parcours - (52 naar 62 is echter wel mooi) - ik zou adviseren om van 46 over 61 naar 62 te rijden - ideaal zou zijn dat er een wegje bijgemaakt wordt rechtstreeks van 46 naar 62 (langs linkerkant van de ring)
- Als je echt de tuinen van de kastelen wil zien, moet je wel even afwijken van de route, want de route passeert niet aan de 'voordeur' van deze tuinen - voor iemand die de regio niet kent en echt voor de tuinen fietst, wordt dit moeilijk

Anonieme gebruiker 24/08/2017

parking = maximum 2 uur blauwe zone!
de eerste 20 km zijn saai, vanaf dan krijg je wat je verwacht, mooie natuur en rustige wegen! Best rijden, zoals vermelde periodes, want wij hebben van bloemen weinig gemerkt!

Anonieme gebruiker 24/06/2016

Thank you!