De Brabantse Pijl Cycling Route

© ©Lander Loeckx

Dapper vechten tegen de wind in open veld, dan met een vaart naar beneden om aan de overzijde van de vallei recht op de trappers de helling te overwinnen. Daveren over de kasseien, de frisse bosgeur opsnuiven en een spurtje trekken naar het volgende dorp. Als de voorjaarsklassiekers van 2020 eraan komen, rij jij je eigen klassieker over de wegen van de Brabantse Pijl.

Smeer je kuiten in voor een tocht vol variatie waar alleen de echte grote wielerhelden floreren. Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, Eddy Planckaert, allemaal stonden ze al op de hoogste podiumplaats van de De Brabantse Pijl. Edwig Van Hooydonk zelfs vier keer. Zij kregen geen tijd om onderweg uit te puffen in van de vele fijne horeca-adresjes, maar jij wel!

Deze sportieve fietsroute brengt je naar Zuid-Dijleland en door Oud-Heverlee, Korbeek-Dijle, Leefdaal, Duisburg, Vossem, Tervuren, Eizer, Huldenberg, Sint-Agatha-Rode, Huldenberg, Overijse , Tombeek, Ottenbrug, even de taalgrens over naar Pecroz, Nethen, Beauvechain en via Opvelp terug naar Oud-Heverlee. Ongeveer 98 kilometer lang, goed voor 1033 hoogtemeters. De route is bewegwijzerd, maar je kan ook de gpx-coördinaten downloaden zodat de gps je de weg leidt.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw in samenwerking met Flanders Classics en Rode Sportief.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 98 km
  • Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 19-07-2020

Perfect voor een sportieve dag met de koersfiets, veel afwisseling, ook pittige hellingen af en toe (vooral als er kasseien zijn). Ik had het gps bestand gedownload maar de markering was overal top. Het is ook gemakkelijk bereikbaar met de fiets voor Brusselaars met een start in Tervuren. Raad ik ten zeerste aan!

Geoffrey Aerts 10-07-2020

Super fietsroute met veel pittige stukjes, perfect voor de sportieve wielertoerist. Er zijn een aantal grindstroken maar alles is zeker met de koersfiets te doen. Wij begonnen in Overijse dan begin en eindig je natuurlijk wel met de serieuze stukjes. Ik doe hem zeker opnieuw!