Hagelandse Streekroute

© Lander Loeckx

Vertrek aan CC De Borre in Bierbeek voor een lekkere route door het Hageland. Onderwweg passeer je enkele brouwerijen maar vooral gezellige bruine cafés. Perfect dus om die Brabantse bieren te proeven. De hoogtemeters op deze route zorgen voor mooie panorama's over Leuven en over het Hageland. Er zitten enkele pittige passages over onverhard en kassei tussen.

Je kan deze route ook starten aan het provinciedomein Kessel-Lo, tussen knooppunten 80 en 5. Je vervolgt je route dan naar knoopunt 83 en zo verder in wijzerszin. De route wordt dan minder lang: 45 km, maar nog altijd erg mooi van Leuven naar het Hageland en terug.

Deze route loopt door de gemeenten Leuven, Lubbeek, Bierbeek, Boutersem en Holsbeek. Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 56 km
  • CC De Borre, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (1)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 28-03-2022

Stevige route met heel wat hoogtemeters. Enorm hard genoten van het landschap. Deze fietstocht is toch niet voor beginners vind ik persoonlijk. In totaal heb ik 450 hoogtemeters gedaan. Sommige delen zijn ook onverhard, niet ideaal met de koersfiets maar het lukt wel als je doorbijt.