De achtertuin van Averbode

© Mike Louagie

De legende vertelt dat de toegangspoort van de NORBERTIJNENABDIJ VAN AVERBODE pal op het SNIJPUNT staat van de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen. Dat konden de eerste paters niet vermoeden toen ze rond 1134 een geschikte plek zochten om een abdij te stichten. Fietsers kunnen zo vandaag wel door drie provincies fietsen in de achtertuin van de abdij.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 55 km
  • Herseltsebaan , 3270 Scherpenheuvel
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Lieve Willems 10-05-2022

halokes , super rustige route, hebben vandaag meer fietsers dan autos gezien. Moesten soms wel de baan over maar zonder problemen. Enige drukte was rond het station in diest dit kon wel vermeden worden . Maar beetje verder lekker koffie in Schaffen achter de kerk . Route is zeker zijn naam waardig . Succes

Anonieme gebruiker 11-03-2022

Mooie route weinig gravel. Jammer van de lintbebouwing en de vele verkavelingen. Vlaanderen moet opletten dat niet Vlaanderen verkavelingsland woedt ipv fietsland.

Nick De Kooning 25-10-2021

Een hele mooie fietstocht door de bosrijke omgeving rond de Abdij van Averbode. Ik heb deze route gedaan met de koersfiets wat zeer goed te doen is omdat de fietspaden in het bos bijna overal geasfalteerd zijn. Zoals de route zegt is er 1,2km onverhard, maar dit is goed te berijden met de koersfiets. Een prachtige route die ik zeker kan aanraden.

Anonieme gebruiker 21-06-2021

Zeer mooie route! een aanrader.