Hagelandse heuvelsroute

© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

Deze heuvelachtige route voert je doorheen het centrale deel van het Hageland, waar opeenvolgende heuvelrijen, begroeid met bossen, wijngaarden en fruitbomen, het landschap bepalen. In de vochtige valleien vind je nu vaak populieraanplantingen, waar vroeger hooilanden lagen, naast rijke akkers en groene weilanden. Het Hof ter Meeren, de Bremberghoeve, hoeve Kwadepoort en het kasteel van Attenrode zijn bakens in het landschap.

Het startpunt van de route bevindt zich op het traject tussen knooppunt 21 en 22. De route bevat enkele onverharde stukken. 

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 33 km
  • knooppunt 21, Heurbeek 18, 3210 Lubbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Chris Cuypers 30-05-2021

Bijzonder mooie en rustige route met veel hellingen en soms onverharde wegen, maar geen probleem met de elektrische fiets. Je komt voorbij het leuke café waar de grootouders van Eddy Merckx gewoond hebben. Een aanrader.

Guido Lories 30-03-2021

Hello, Het begin,we hebben ons geparkeerd in het dorp Lubbeek,er is een mooie gratis parking.En vandaar begonnen met nummer 21. Het is een heuvelachtige route,met veel fruitbomen. Ideaal om er een bloesemroute van te maken. opgepast,er zijn veldwegels,en die liggen er niet zo goed bij. Tot ziens.

Anonieme gebruiker 25-04-2020

Zeer mooie route, maar wel een met stevige klimmers.

Anonieme gebruiker 06-08-2016

Een route die op vele momenten samenloopt met de Eddy Merckxroute. Toch zijn ze niet te vergelijken. De markeringen zijn niet goed in orde en ik was 3 keer blij dat ik een track op de GPS had staan. Track is ook niet hetzelfde als de markeringen.
Zeker te vermijden met een racefiets door de onverharde stukken met grote putten, slijk en grote brokken steenafval. Dit steenafval bezorgde me een lekke band.