Horstroute

© vlaanderen-fietsland.be - Jan Verbeek (Auteur)

Op deze fietstocht ontdek je in de abdij van Vlierbeek en het waterkasteel van Horst de middeleeuwen van de regio rond Leuven. In Wezemaal kan je de wijncultuur van naderbij bekijken om in het provinciedomein van Kessel-Lo halt te houden voor een deugddoend glas of wat kinderplezier in de avonturenspeeltuinen. Er zitten een paar stevige hellingen in deze route.

Deze route passeert ook de gemeenten Leuven, Holsbeek en Rotselaar. Met dank aan Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (10)
schrijf review - lees alle reviews
  • 38 km
  • Horststraat 28, 3220 Holsbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (10)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 19/04/2020

Ik heb deze fietsroute op twee weken tijd al twee keer afgelegd, omdat we er zo gek op zijn! Wel liefst met een gravelbike of fiets met iets dikkere banden (geen racefiets), want er zijn toch wel een hoop onverharde stukken, putten in de weg, dikke stenen, en boswegjes (en ook drie serieuze hellingen, maar dat kan ook gewoon aan mijn conditie liggen). Ik moet eerlijk toegeven dat de staat van de wegen echt soms even schrikken is, maar lekker avontuurlijk! Richting Holsbeek is er een za-lig stukje baan langs de autostrade waar je even wat serieuze snelheid kan halen met je fiets. Onderweg kom je ook veel schapen, koetjes en paarden tegen!

Ik zou deze fietsroute écht aanraden!

Anonieme gebruiker 15/10/2018

Enkele korte, intense beklimmingen, mooie uitzichten. Uitstekende staat van de weg, enkele delen zijn onverhard maar mits de nodige voorzichtigheid is het met een koersfiets perfect te doen. Bewegwijzering is duidelijk.

Anonieme gebruiker 26/08/2018

route loopt nu via knooppunten, dus geen probleem qua bewegwijzering. Weg is op sommige plaatsen wel in zeer slechte staat, op het randje om met racefiets te doen.
Abdij van Vlierbeek, kasteel van Horst de moeite om even te stoppen.

Anonieme gebruiker 11/08/2018

Nog niet uitgeprobeerd ,kan nog geen reactie geven

Anonieme gebruiker 11/08/2018

Toffe routes

Vlaanderen Fietsland 14/07/2018

Door de vernieuwing van het fietsnetwerk in het Hageland in het voorjaar van 2018 werd deze route volledig op het fietsnetwerk geënt. De reacties hieronder wat betreft de bewegwijzering die niet gevonden kan worden is nu opgelost.

Anonieme gebruiker 21/08/2017

Someone wegwijzers waren niet goed zichtbaar (achter planten), en bij sommige splitsingen gewoon ontbrekend.
Maar wel een prachtige route in het glooiende landschap, en het kasteel van Horst is een ideale plek om even uit te rusten 😉

Anonieme gebruiker 20/08/2017

Mooie route, jammer dat de bewegwijzering te wensen overlaat. Tot in Leuven (vertrokken vanuit Horst) was het Ok, daarna was het vaak zelf uit te zoeken.

Anonieme gebruiker 14/08/2017

Heel mooie fietstocht met enkele klimmetjes, maar als beloning schitterende panorama's van Holsbeek en omgeving. 2 verbeterpunten zijn de aanduiding van de route, moeten meer plakjes en op duidelijke plaatsen komen. Jammer ook van de weg langs de autostrade voor Wezemaal komende van Horst, men zou ook onder de autostrade kunnen rijden en vervolgen richting Wezemaal langs dr helling, veel mooier en rustiger.

Anonieme gebruiker 26/07/2016

Zeer mooie fietsroute
Veel stijgen en dalen, recreatieve niet-getrainde fietsers zullen bergop af en toe te voet staan
Weinig stopplaatsen om te drinken
Bij start even zoeken naar de bordjes, zeker goed kijken als je recreatiedomein van Kessel-Lo net bent uitgereden