Wijnlandschappenroute

© Lander Loeckx

Vertrek aan het Kasteel van Horst voor een tocht doorheen de Hagelandse heuvels. Onderweg trakteert de route je op enkele zichten op wijngaarden. De wijndomeinen zelf liggen niet altijd op de route. Tijdens de wijnweekends in augustus kan je de wijndomeinen bezoeken. Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn.

Onderweg passeer je het bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn en de vermaarde Vlooybergtoren. Je kan deze route ook starten in Wezemaal, aan het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn. Je kan de route inkorten door van 45 rechtstreeks naar 65 te rijden (35 km).

Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 46.7 km
  • Kasteel van Horst, Horststraat 28, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Guy Lefever 10-08-2022

Een prachtige route. Er zijn een paar gravelstroken in maar die zijn goed te doen met de koersfiets. Ook is er een kasseienstrook maar goed berijdbaar. Wel een paar pittige beklimmingen, dat maakt het leuk. Een absolute aanrader. Bewegwijzering is ok.

Anonieme gebruiker 09-07-2022

Fantastiche route door bossen en wijnranken! Een aantal segmenten op onverharde wegen, maar wel te doen met de koersfiets! Hoogtepunt is de Vlooybergtoren!

Lieve Willems 07-08-2021

Hallo iedereen . Deze route is een aanrader . Een paar pittige hellingen maar met wat ondersteuning zeker geen probleem. Mooie vergezichten , lekkere aardbeien gekocht bij een lokale boer. DOEN DIE TOER Succes !!

Wilfried Verhulst 06-09-2020

Mooie route = Aanrader Wel oplketten, niet alle stukken zijn verhard en soms rij je door boswegjes en over kasseien. Mooie ver-gezichten en een bezoek aan de Vlooybergtoren is de moeite. Bewegwijzering over algemeen zeer goed, sommige bordjes moeten wel eens ontdaan worden van woekerplantjes zodat ze beter zichtbaar zijn vanop een afstand.