Tumuliroute

© Toerisme Vlaams-Brabant

Fiets langs Gallo-Romeinse grafheuvels en mottes door het weidse Haspengouwse landschap. Steek de provinciegrens over en maak kennis met de tombes in Vorsen en Kortijs (Limburg) en bewonder de natuurstenen gebouwen in Waals-Brabant.

Om de route in te korten, zijn er twee mogelijkheden: ofwel fiets je aan knooppunt 19 terug naar knooppunt 82 en maak je er een route van 34 km of van 47 km. Ofwel snijd je de route af vanaf knooppunt 57 via de knooppunten 5, 2, 1, 98, 99, 52 en 51 naar 50. Dan wordt het een route van 36 km langs Hélécine, Jodoigne Hoegaarden en Tienen, of van 68 km via Landen, Gingelom, Orp-Jauche en Hélécine.

Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 80 km
  • Bezoekerscentrum Rufferdinge, Molenbergstraat 4, 3400 Landen
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens fietsroute

Daniel Cromphout 16-11-2020

Zeer fijne en afwisselende route, het stuk door Waals-Brabant over de Ravel is een absolute aanrader. Enig klein minpuntje : het oversteken van de drukke weg (ondanks verkeerslichten) in Tienen (maar de oude, spijtig genoeg in ruïne) abdijkerk 1 dikke km voordien maakte dit goed

Evelien Philippaerts 02-11-2020

Mooie route langs verkeersluwe wegen, gemakkelijk te doen met een koersfiets. De kasseistroken die je tegenkomt, liggen heel goed. Voldoende bankjes onderweg om even uit te rusten, vooral langs de ravel.

Dirk De Win 25-08-2019

We hebben gisteren (24-8-2019) deze route gedaan. In één woord: grandioos qua omgeving. De bewegwijzering is ook superieur. We zijn wel de Antwerpse Zuidrand gewoon, dus was het serieus opboksen tegen de hellingen, maar met onze Flyers was dat niet echt een probleem.
Een paar bemerkingen.
We hadden de fietsen op de auto mee maar de parking van het sportterrein aan de Molenbergstraat, waar de route vertrekt was compleet volzet. De parking echter in de Bovenpoortstraat, onderaan het stadhuis is ruim en er stond bijna niemand. Van daaruit is het slechts een honderdtal meters naar knooppunt 83. Opgepast voor parkeren langs de openbare weg: meestal is de tijd beperkt tot 2u of 4u, niet genoeg dus om de tocht te maken. Ook is het in de buurt van knooppunt 50 zwaar om te verduren voor de fiets en voor je achterwerk vanwege de "kinderkopjes". Over het algemeen zijn er weinig banken om te verpozen. Laat dit geen negatieve punten zijn, maar gewoon aandachtspunten voor wie de tocht wil maken. We gaan zeker nog terug naar het Hageland. Dirk.