Het oude land van Loon

© vlaanderen-fietsland.be - Luc Bauwens (Auteur)

Deze lus vergast je op kasteelhoeves, kasteeldomeinen, een kluiskapel en pittoreske gehuchtjes en kerkdorpjes. De Tjenneboom met zijn panorama en de oude Romeinse weg zorgen voor de kers op de taart.

Met dank aan Toerisme Limburg.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 37.5 km
  • kp 154, Toerisme Borgloon, Stadhuis, Markt 1, 3840 Borgloon
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 03/03/2021

Deze route vandaag gedaan. Werkelijk een heel fijne rit in een prachtige omgeving zo dicht bij huis! Veel terrasjes gepasseerd, spijtig genoeg (owv corona) allemaal dicht... Deze gaan we binnen een paar maanden nog eens fietsen!

Anonieme gebruiker 05/08/2020

Deze route gedaan op 3/8/2020 zeer mooie route met enkele klimmertjes rustig en genieten van deze route nadat we rond waren effe de moeite gedaan om even naar kerniel te rijden het klooster van kolen te bezoeken is maar ong 3km van start en aankomst plaats al bij al een super mooie rit die we eind sep zeker nog eens doen

Anonieme gebruiker 11/07/2020

In een regel: schitterende route! ( De mooiste tot hiertoe.)

Anonieme gebruiker 10/06/2017

Ons Belgenlandje heeft ook zijn mooie plekjes waaronder dit Haspengouw. Deze fietslus moet daar ook niet voor onder doen. Mooie vergezichten, dan weer pittoresk dorpje. Af en toe enkele kuitenbijtertjes bij, zeker met een 'gewone' fiets. Maar de uitdaging meer dan waard.

Anonieme gebruiker 09/05/2016

Een mooie fietstocht doorheen een mooi stukje Haspengouw met, voor ons althans, enkele moeilijke klimmers.
Wegens tijdsgebrek (de nodige terrasjes)hebben wij het laatste stuk niet kunnen doen en zijn van knooppunt 161 doorgestoken naar knooppunt 154.
Een dikke proficiat aan Toerisme Limburg voor de duidelijke wegaanwijzing !