Appelboomgaardroute

© vlaanderen-fietsland.be

Je fietst in de landelijke streek tussen Alken en Sint-Truiden, waar vooral appelboomgaarden het decor vormen. Vooral in de bloesemtijd is deze route een absolute aanrader: tussen begin april en begin mei moet je hier zeker de streek per fiets ontdekken.

Vanaf Alken gaat het naar Nieuwerkerken over landelijke wegen tot in Zepperen, een gezellige deelgemeente van Sint-Truiden. Let vooral op het mooie kerkje daar. In Wijer fiets je ook langs Kasteelhoeve de Kerckhem, een prachtige kasteelhoeve uit 1648 die nu omgebouwd is tot Bed & Breakfast. Deze streek is vrij glooiend, zorg dat je reeds enkele kilometers in de benen hebt vooraleer deze route aan te vatten.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 36 km
  • kp 146, Langveldstraat 12 - Alken 1, 3570 Alken
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Jozef Boels 19/04/2019

Deze route is voor mij zelfs NOG mooier als de bloesems van de kerselaars openstaan, afhankelijk van het weer begin april. En als je geluk hebt en het is zonnig en windstil ... die geuren van de bloesems ... heerlijk!

Anonieme gebruiker 17/08/2016

Prachtige route niet alleen tijdens de bloeiperiode maar ook in volle zomer.Af en toe wel een klimmetje maar niet echt zwaar. Een aanrader !