Kunst op de Kaart: Vlaams-Brabant

© Lieselot Verdeyen

De Kunst op de Kaart-route in de provincie Vlaams-Brabant verkent de regio van Dilbeek en Lennik. Het landschap is groen en glooiend, maar voor dat klimmen en dalen word je beloond. Je ontdekt indrukwekkende kunstwerken die bleven staan na de wandelroute ‘De Blik van Bruegel’ uit 2019 en ook parels van de modernistische architectuur. Onderweg passeer je de idyllische kerk van Sint-Martens-Bodegem, het neoclassicistische Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle en het prachtig gelegen Kasteel Van Gaasbeek in Lennik. Het is heerlijk fietsen in het Pajottenland, en dat op slechts enkele kilometers verwijderd van onze hoofdstad.

Samen met Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40.2 km
  • Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens fietsroute

Vlaanderen Fietsland 16-06-2021

Vorig jaar kreeg Kunst op de Kaart heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland deze route een update gegeven op 16 juni 2021. We hebben in de mate van het mogelijke rekening gehouden met onderstaande opmerkingen van fietsers.

Mieke Sevenans 04-04-2021

Fantastisch mooie route als de knooppunten zouden kloppen. Gelukkig had ik het kaartje bij en ben ik van de streek. Dringend actie ondernemen @Vlaanderen-fietsland

Anonieme gebruiker 06-02-2021

Mooie route maar lijst en kaart weeral fout! ALLE knooppunten moeten in de lijst staan (op een knooppunt staan enkel de volgende aangeduid...). Gisteren 2de keer gedaan zónder tijdverlies. Ga van 34 via 19 naar 18 (en vermijd Schepdaal), is mooier... Fout op kaart: 37 ligt in St-Anna-pede! (36 is ook fout) Neem van 20 richting 88 > 37 > 87 >46.

Anonieme gebruiker 03-08-2020

Gisteren hebben we deze mooie fietsroute gevolgd. Opgepast tussen knooppunt 52 en knooppunt 62 moet je eventjes het bordje 42, links naar beneden, volgen. Wij waren niet de enigste die daar inde 'knoop' zaten. Bedankt aan de lieve bewoners in de omgeving !

Anonieme gebruiker 14-07-2020

Gisteren hebben mijn vriend en ik deze route gefietst. Pittig! Perfect voor diegenen met een elektrische fiets, maar stevig voor diegenen zonder. Gelukkig zijn er tal van mooie plaatsjes waar je gezellig kan drinken en even kan picnicken.