Kunst op de Kaart: Oost-Vlaanderen

© Lieselot Verdeyen

Kunst op de Kaart-route in Oost-Vlaanderen slingert door de prachtige, glooiende natuur van de Vlaamse Ardennen. Een wielerklassieker, een echte kuitenbijter, maar één met verrassende artistieke hoeken en kanten. Voor wie graag langer dan één dag wil doorbrengen in de Vlaamse Ardennen, hebben we nog een bijzondere en warm aanbevolen tip in Edelare: Onze-Lieve-Vrouw van Kerselarekapel van Juliaan Lampens.

Samen met Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 51.5 km
  • Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 22-06-2021

Over het algemeen een leuke route. Maar op grondgebied Zottegem zijn de fietspaden en betonwegen in erbarmelijke staat.

Vlaanderen Fietsland 16-06-2021

Vorig jaar kreeg Kunst op de Kaart heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland deze route een update gegeven op 16 juni 2021. We hebben in de mate van het mogelijke rekening gehouden met onderstaande opmerkingen van fietsers.

Ann De weerdt 04-05-2021

Wij vonden deze route goed te doen qua hoogte- en laagteverschillen. Zéér mooie omgeving en een hoog Ronde van Vlaanderen-gehalte! Prachtige kunstwerken, met meerdere hoogtepunten in Herzele.

Anonieme gebruiker 05-09-2020

Heel knappe route, wel pittig. Door het bezoeken van de soms afgelegen kunstwerken mag je wel op een 10-tal km méér rekenen.

Anonieme gebruiker 04-08-2020

Fantastische route! Heerlijk fietsen.

Anonieme gebruiker 13-07-2020

Een minder gekend stukje van de Vlaamse Ardennen, maar daarom niet minder fantastisch. Zoek je iets extra? Ik ben een local in Herzele en kan je meer uitleg geven over het landschap en de steenbakkerij waar het werk van Maarten Van den Eynde staat. Geheel vrijblijvend en gratis., pas vanaf 3 augustus. 0475 85 02 06