Kunst op de Kaart: Limburg

© Filip Dujardin

De Kunst op de Kaart-route in provincie Limburg vertrekt vanuit Hasselt. Via Alken fiets je naar Borgloon en langs Diepenbeek rijd je weer terug naar het beginpunt. Hasselt bezit een schat aan knappe moderne architectuur. De hedendaagse kunstwerken in de groene omgeving van Borgloon vragen dan weer om verstilling en vertraging. Het gloednieuwe Z33-gebouw van architect Francesca Torzo is slechts één van de toppers in deze fietsroute.

Samen met Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 60 km
  • Bonnefantenstraat 1, 3500 Hasselt
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Vlaanderen Fietsland 16-06-2021

Vorig jaar kreeg Kunst op de Kaart heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland deze route een update gegeven op 16 juni 2021. We hebben in de mate van het mogelijke rekening gehouden met onderstaande opmerkingen van fietsers.

Anonieme gebruiker 23-07-2020

Fantastische route! Heerlijk fietsen tussen de fruitbomen, interessante kunstwerken en afgelegen fietswegen.