Kunst op de Kaart: Antwerpen

© Thierry Decordier

Deze Kunst op de kaart-route in de provincie Antwerpen leidt ons door de Rupel-en Scheldestreek. Een vlak landschap dat door grote rivieren en kleinere waterlopen wordt doorsneden. Geen wonder dat je op deze route de veerboot neemt om de Rupel over te steken. Trek voor deze vrij uitgebreide route een lange dag uit of maak er twee ontspannende dagen van. In het park van het UPC Duffel valt heel wat hedendaagse kunst te zien en de regio van Klein Brabant is een ontdekking waard zowel op artistiek als op natuurlijk gebied. Wie graag meer tijd doorbrengt in de Rupel en - Scheldestreek en nog meer zijn hart wil ophalen aan hedendaagse kunst, kan vanuit deze streek ook naar Mechelen fietsen, om een bezoek te brengen aan Cultuurcentrum Mechelen en kunstruimte De Garage.

Samen met Vlaanderen Fietsland lanceert Klara Kunst op de Kaart zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst en architectuur. Alle kunstwerken en gebouwen uit de route zijn samengebundeld in één handige brochure.

Download hier

De Kunst op de Kaart-route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Omdat niet alle kunstwerken langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute. Maar geen nood: bij elk kunstwerk vind je in de brochure een uitgebreide wegbeschrijving. Je kan het traject inclusief afwijkingen ook importeren in de Vlaanderen Fietsland app door deze QR-code te scannen of het GPX-bestand te downloaden.

Download GPX

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 70.3 km
  • Stationsstraat 22, 2570 Duffel
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens fietsroute

Eric Verhulst 27-06-2021

Ik maakte de tocht vanuit Mechelen en reed 85km. Overwegend kleine wegen, weinig verkeer ('t was zondag) en slechts af en toe onverhard maar goed berijdbaar. Tussen Duffel, kunstwerken in het UPC en Dendermonde, werk op een brugpeiler, fiets je 40km zonder verwijzing naar kunstwerken. Dat is wel spijtig, er zit meer in deze tocht!

Vlaanderen Fietsland 16-06-2021

Vorig jaar kreeg Kunst op de Kaart heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland deze route een update gegeven op 16 juni 2021. We hebben in de mate van het mogelijke rekening gehouden met onderstaande opmerkingen van fietsers.

Koen Van den heuvel 26-07-2020

73 km voor een kunst route? Jullie doelgroep zijn wielrenners met kunstgevoel? Heb je deze route zelf gereden?