Pallieteren langs de Nete

© Toerisme Provincie Antwerpen

Felix Timmermans’ populairste romanfiguur ontpopte zich als een fulltime levensgenieter. Samen met zijn Marieke plukte hij elke dag. De locatie voor hun avonturen? Lier, een stadje met een hoog prentkaartgehalte en de al even fotogenieke Neteboorden. Meteen het decor voor deze fietslus. Verder fiets je langs historische hoeven en kastelen, een authentiek Kempens heidelandschap én het stilste dorpje van Vlaanderen.

beoordeling: (16)
schrijf review - lees alle reviews
  • 47.2 km
  • Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (16)

schrijf review - gegevens fietsroute

Dirk Dirk van rompay 15-07-2022

Heel mooie rit. Slechts kleine stukjes langs drukke banen of om ze te kruisen, maar heel veel jaagpaden over de dijken langs de rivier. Prachtige natuurgebieden, bermen in bloei en toch nog afgewisseld met paadjes langs akkers en bossen. We kwamen zowaar zelfs een weiland tegen met bisons en hun kalfjes. Vertrek en aankomst in Lier, ook mooi.

Vera Van Hoof - Theys 29-06-2022

Als je graag langs water fietst ga je dit een TOProute vinden. Lekker rustig door natuurgebieden/ overstromingsgebied. Mooie natuur/ veel vogels. Wel lange stukken zonder banken of drankgelegenheid. Brede fietspaden. Deze is er eentje dat je nog eens doet!!

Anita Schellekens 07-06-2022

Vandaag deze mooie route gefietst. Alle bordjes stonden waar ze nodig waren. De route gaan meestal over verkeersvrije paden. Meanderend langs de Nete. Heerlijk midden de groene natuur. Een aanrader!

Lieven FAGOT 29-05-2022

Heel mooie fietsroute, zeker als je graag langs het water fietst. Vlak en rustig, weinig tot geen gemotoriseerd verkeer. Onderweg kan je een terrasje meepikken. Een tip: je kan de route inkorten door van knooppunt 76 naar 24 te fietsen: dan kan je bovendien onderweg een wandeling maken op de Kesselse Heide (aangeduid: rood 3,5 km, blauw 2,4 km).

Lieve Willems 25-05-2022

Halokes . Weer genoten van mooie landelijke en rustige wegen . Misschien een beetje te veel langs het water. Maar zeer mooie zichten en veel vogels. In het weekend nogal druk . Maar tijdens de week zeker rust . Mooi Mooi

Anonieme gebruiker 16-08-2021

Mooie fietsroute langs de Nete en over rustige wegen, met hier en daar een stopplaats voor een drankje of hapje. Een aanrader

Anonieme gebruiker 25-09-2017

mooie route...prachtig weer..onderweg een gezellig terrasje. Route gedownload op mijn fiets-gps dus geen problemen met knooppunten.

Anonieme gebruiker 18-08-2017

wij zijn met heel veel zin begonnen aan de fietstocht maar met een kater thuis gekomen. Vanaf punt 88 klopte de reeks niet meer. En we waren niet alleen. Er stonden een aantal mensen te vloeken en te zoeken.
Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Helemaal niet leuk. Hopelijk wordt hier in de toekomst hard aan gewerkt om de knooppunten te laten overeenstemmen met de cijfers die op internet zijn weergegeven.

Anonieme gebruiker 07-08-2017

Mooie route mazr op sommige plaatsen moeilijk met bordjes onduidelijk heid

Anonieme gebruiker 07-08-2017

Zeer mooie route maar op sommige plaatsen moeilijk om bordjes te vlnden

Anonieme gebruiker 07-08-2017

Zeer goed berijdbaar

Anonieme gebruiker 16-07-2017

na knooppunt 28komt eerst nog knooppunt54 en dan pas 30 en bij knooppunt 76staat niet juist aangegeven waar ze stoptom dan naar 25 te gaan maar het is een heel mooie route

Anonieme gebruiker 14-06-2017

een top route, weinig verkeer, mooie natuur

Anonieme gebruiker 01-06-2017

Prachtige route. 4,5 sterren waard. Ware het niet dat er nogal wat knooppunten recent aangepast werden. Het plannetje hierboven op vandaag (1/6/2017) klopt niet helemaal meer. De brochure is voorlopig ook niet verkrijgbaar op het bureau van toerisme in Lier. Is in herwerking vanwege aanpassing van de knooppunten. Daardoor ook wat (drank- en eet-)stops gemist en weinig of geen informatie over de bezienswaardigheden tijdens de route.
Maar, zoals gezegd, prachtige route, meanderend langs de Grote, Kleine en andere Netes.

Anonieme gebruiker 08-08-2016

prachtige route voor mij zeker 4 en een halve ster

Anonieme gebruiker 05-05-2016

Wij hebben die route al veel gefietst . Een echte aanrader .