Heideroute

© Toerisme Provincie Antwerpen

De Heideroute is een echte klassieker.

De allereerste bewegwijzerde themaroute in de Kempen - voorgesteld in 1975 - blijkt decennia later nog net zo populair als destijds. Met in de hoofdrol uiteraard de Kalmthoutse Heide, één van de oudste en grootste natuurreservaten van ons land. Je ontdekt er een goudkleurig duinenlandschap, rustgevende vennen en heerlijk geurende dennenbossen.

Bovendien fiets je in een officieel stiltegebied (drie sterren!). 

In juni kleuren de dophei en het veenpluis het landschap roze en wit. In augustus en september zorgt de bloeiende struikhei voor een purperen pracht. 

Bezoek zeker ook het Arboretum Kalmthout, een internationale topper en ga zeker een kijkje nemen boven op de uitkijktoren de Klot, want daar kan je genieten je van een schitterend zicht over De Maatjes.

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 57 km
  • Putsesteenweg 131, 2920 Kalmthout
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (1)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 13/05/2021

Mooie route. Toch een bedenking: op de kaart staat de rijrichting tegen de klok in. De bordjes zijn echter geplaatst met de klok mee. Voor iemand met een GPS is dat niet zo'n probleem, maar iemand zonder zal al snel het spoor bijster zijn, ook omdat hier en daar de signalisatie gebrekkig is (Sterbos - Wuustwezel). Mvg , Peter