Diamantroute

© Toerisme Provincie Antwerpen

In 1885 werd de eerste slijperij opgericht in Nijlen. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde zich in de Kempen een heuse industrie. De diamant bracht welvaart in de streek. In de loop van de jaren ‘60 en vooral ‘70-‘80 keerde het tij. De verhuis van de productie naar lageloonlanden, de technologische vernieuwingen en de verhoogde overheidscontrole in eigen land betekenden het einde van de plattelandsnijverheid. Wil je meer te weten komen over het diamantverleden in de Kempen? Stop dan onderweg aan de infobordjes met QR-code en luister aan de audiopaal naar getuigenissen uit het verleden.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 51 km
  • Spoorweglei 42, 2560 Nijlen
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Marc Calders 29-04-2022

Mooie fietsroute, inderdaad klokwijs te volgen. Gedeelte langs de Kleine Nete is opgebroken en onberijdbaar. Jammer dat niemand de moeite heeft gedaan dit op voorhand aan te duiden. Ook wat onduidelijkheid wanneer er plotseling een verkorte route opduikt.

Peter De herdt 23-04-2022

De route, zoals uitgetekend op website van Vlaanderen Fietsland, loopt in omgekeerde richting !!! en is eveneens met bordjes netjes aangeduid maar dan in WIJZERSZIN !!!!! Ik ben "fietspeter" voor de provincie Antwerpen en controleer regelmatig deze Diamantroute. Nu stel ik vast dat de rijrichting dus verkeerd weergegeven wordt op deze site.