Fietsen rond Westerlo op kindermaat

©

Ook kinderen zijn dol op fietstochtjes. Het is niet altijd even gemakkelijk om een route te vinden die niet te lang is en waar leuke stops zijn onderweg. Toerisme Westerlo heeft de oplossing. Een fietsroute op kindermaat met een behapbare afstand, interessante weetjes en toffe plaatsen om af te stappen en te spelen of te picknicken.

Bij de start van deze route, bij Toerisme Westerlo, in de Sint-Lambertusstraat zijn gratis parkeerplaatsen.
Er is een korte niet bewegwijzerde aanlooproute vanaf Toerisme Westerlo naar het eerste knooppunt van deze route.

De route bestaat uit rustige fietswegen in natuur en landbouwgebied.
De paden zijn in uitstekende staat en bestaan voor het grootste deel uit een verharde ondergrond.

Starten doe je bij Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4, Westerlo
Fiets in de Sint-Lambertusstraat in de richting van de kerk en neem de eerste straat rechts, dit is de E. J. Van Gansenstraat. Op het einde van de E .J. Van Gansenstraat fiets je rechts de Boerenkrijglaan in. Vanaf hier volg je de borden van de fietsknooppunten met de nummers.

interessante POI's:

- Toerisme Westerlo

De paters norbertijnen bouwden in 1618 een pastorie naast de kerk in Westerlo. In de  loop der eeuwen waren er meerdere verbouwingen en uitbreidingen. Sinds 2015 verwelkomt het enthousiaste team van Toerisme Westerlo je er. Spring zeker eens binnen voor toeristische informatie over Westerlo en de streek. Nog een lekker drankje of knabbeltje nodig voor onderweg? In de shop van Toerisme Westerlo vind je de lekkerste streekproducten.

- Kasteel van Jeanne de Merode

- Norbertijnenabdij Tongerlo

- Dreven en boerderijen

- Beeltjens (picknickplek)

De Beeltjens, dat is een bos met dreven in de vorm van een ster. De eerste dreven hier werden in het begin van de 18de eeuw aangelegd door de kasteelheer van Westerlo,  Jan Philips Eugeen de Merode. Op de centrale plaats, de ster, komen acht dreven samen. De ideale plaats voor een picknick of een stop om even de benen te strekken.

- Boswachtershuis

Aan de rand van de Beeltjens staat een jeugdherberg. Dit was vroeger het huis van de boswachter van de adellijke familie de Merode. Op het terras en in de bar is het zalig genieten van een drankje. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier uren spelen en ravotten. En het wordt nog plezanter in het speelbos tegenover de speeltuin! Hier hoef je niet op de paden te blijven, mag je kampen bouwen, in de bomen klimmen, heksensoep maken of met modder boetseren.

 

beoordeling: nog geen reviews schrijf review
  • 13 km
  • Sint-Lambertusstraat 4, 2260 Westerlo
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (0)

schrijf review - gegevens fietsroute

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerst en schrijf een review!