Fietslus rondom Abdij Postel

© vlaanderen-fietsland.be - Jan Jonckers (Auteur)

De oorspronkelijke Miel Ottenroute dateert reeds van mei 1976. Miel Otten was directeur van de Brepolsfabrieken in Turnhout. Hij was een van de pioniers van het fietstoerisme in de Kempen en bovendien een vriend van Postel en zijn abdij. 

Nu, 33 jaar later, heeft de Antwerpse Kempen de route in een totaal nieuw kleedje gestoken waarbij vooral de naamsverandering opvalt. De route is volledig op het knooppuntennetwerk geënt. Met deze route verken je het gebied tussen het kanaal Herentals - Bocholt en de Nederlandse grens. Met als hoofdattractie de abdij van Postel middenin de Kempense bossen. Bovendien kom je in het zuiden van de route langs de Blauwe Kei, het natuurgebied De Maat, Sunparks Kempense Meren, Provinciaal domein Zilvermeer, Ecocentrum De Goren en het Zilverstrand. Reden genoeg om op de fiets te stappen.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 38 km
  • Abdij van Postel 1, 2400 Mol
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 17-07-2021

ten gevolge van werken langs het kanaal tussen punt 72 en punt 67 kan deze route momenteel niet meer gereden worden. tussen beide punten zal je een alternatief moeten zoeken. en de voorgestelde omleiding volg je best niet wegens langs een gevaarlijke weg, zonder fietspad....

Anonieme gebruiker 14-08-2016

Wie houdt van fietsen langs kanalen en door bossen, kilometers rechtdoor op geasfalteerde weggetjes en fietspaden komt hier aan z'n trekken. Onderweg geen dorp te bespeuren. Ter hoogte van de abdij van Postel en het Zilvermeer heel wat recreatiemogelijkheden.

Anonieme gebruiker 19-07-2016

mooi en zeker toegankelijk voor elk soort fietser