Weilandroute

© Weilandroute (TPA)

Wuustwezel is met stip een van de plattelandsgemeenten van de Antwerpse Kempen. De fietslus ‘Weilandroute’ vormt daarvan een prima illustratie. Het landschap waardoor je fietst, is er een van uitgestrekte akkers en weilanden, historische hoeven, grazende koeien en grote groenteserres. Aan de einder zie je steeds bossen, veel bossen. En bovenal is er de deugddoende rust van het Kempense platteland. De Weilandroute doorkruist Wuustwezel en deelgemeente Loenhout.

Met dank aan kempen.be.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 54 km
  • kp 92, Bruidsweg 1, 2990 Wuustwezel
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Vera Van Hoof - Theys 07-09-2022

Deze route met een pittig windje gefietst. wel wat rustbanken tegen gekomen , 1X enkele bank met tafel. 3 Drankgelegenheden (voor sanitaire stop en et cetera) De Napoleonshoeve / Schalienhuis en Den Heibaard (wat ne visvijver is). Er moeten wel verschillende drukke banen overgestoken worden, voor de rest mooie weilandschappen / brede fietswegen.

Lieve Willems 26-05-2022

Halokes , deze route doet zijn naam eer aan . Van begin tot einde velden , weiden mooie rustige wegen . Neem wel een pick nick mee .geen horeca of winkeltje te zien . Maar wel aardbei automaten. Geniet ervan

Anonieme gebruiker 26-03-2020

Ronduit goede fietsroute van 54 km die wel gevoelig is voor (tegen)wind. Fietspaden zijn er ook heel vaak niet maar wel overal erg rustige wegen dus weinig probleem. De aanwezigheid van grote landbouwvoertuigen is een terechte opmerking.
Helaas één mankement in het verloop van de knooppunten hierboven vermeld ; na het tweede '96'-knooppunt dient nog 79 gevolgd te worden waarna 93.
In het verloop van alle knooppunten krijgen we dus o.a. de volgorde : 97 - 96 - 96 - 79 - 93 - 93

Anonieme gebruiker 21-02-2017

Heerlijke fietsroute tussen moderne landbouwbedrijven en weilanden. Overal prima fietspaden, maar hou wel rekening met landbouwvoertuigen. De route is gemakkelijk te verkorten tussen knooppunt 90 en 93.