Kruierroute

© Toerisme Balen

De naam van deze fietslus verwijst naar de spotnaam van de inwoners van Balen.
In de vijftiende eeuw domineerden woeste duinen er het landschap. De Balenaars zwoegden maandenlang om het overtollige zand weg te voeren en het terrein klaar te maken voor de bouw van hun kerk. Dat gebeurde op ambachtelijke wijze: met kruiwagens…
Deze Kruierroute laat je kennismaken met de fraaiste stukjes natuur en opvallendste bezienswaardigheden in Balen. Van pittoreske hoekjes bij molens of kanalen tot publiekstrekkers als Recreatie- en natuurpark Keiheuvel en Pakawi Park.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 48 km
  • Konijnenberg 1, 2490 Balen
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Kristien Lamon 31-07-2022

Gisteren deze route gedaan, met hoge verwachtingen, maar toch een beetje teleurgesteld. De eerste 10 km waren bijna altijd in woongebieden, veel drukke straten en steenwegen over te steken wat op zich wel gevaarlijk was. Het stuk langs het water was uiteraard zalig.

Lieve Willems 24-09-2021

halokes, heel afwisselende route ,bos ,veld , langs water , door dorpen . Mooie stop plaatsen voor picknick . En zelfs horeca wat wil je nog meer. Zeer rustige wegen die veilig zijn zelfs al zijn er geen echte fietspaden . Lees zeker de info die gegeven wordt op de straatnaam borden. Doen die rit Daaaaaaaaaaag

Anonieme gebruiker 01-08-2018

Alleen de oostelijke lus gereden (ca 23 km). Door recente bebouwing kan parkeren bij punt 07 lastig zijn. Bij kruising Steegsebaan-Vogelsberg zal het wel lukken (klein stukje voorbij 07 richting 59). Vrijliggend fietspad langs het kanaal (268-275) en in het bos (60-59). Goede horeca aan het kanaal kort voor 275, nabij Kerkhoven.

Anonieme gebruiker 15-08-2017

Gevarieerde route langs kanalen, bossen en weilanden.