Keizer Karelroute

© vlaanderen-fietsland.be - Karel Geets (Auteur)

De Keizer Karelroute loodst je door de drie parochies van Olen en enkele buurgemeenten. Olen en Keizer Karel zijn onafscheidelijk. Daarvoor zorgde de legende van de pot van Olen. Een Olense herbergierster presenteerde de keizer achtereenvolgens een kroes bier met één, twee en drie oren. De driepottenfontein op het Markplein van Olen illustreert dit onsterfelijke verhaal. Indien je het basistraject te lang vindt heb je de mogelijkheid om de noordelijke lus van 34 km of de zuidelijke lus van 25 km te fietsen. Na je trip kun je, net als Keizer Karel vijf eeuwen geleden, een streekbiertje proeven in een van de sfeervolle cafés.

​​Met dank aan kempen.be.

beoordeling: (11)
schrijf review - lees alle reviews
  • 49 km
  • Dorpsplein 1, 2250 Olen
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (11)

schrijf review - gegevens fietsroute

Lieve Willems 11-08-2021

halokes, echt genoten van deze route mooie rustige afwisselende wegen . Langs kp 66 kan je rustig je boterhammen eten in een cafetje. Op het einde nog een lekker ijsje van de boerderij . top rit zelfs makkelijk met een gewone fiets . Doen mannen !!!!!! daaaag

jos luyten 17-07-2019

wij wilden vandaag de Keizer Karel route r'ijden..3jaar geleden nog gedaan en we vonden dat een hèèle mooie route ..we wilden in Tongerlo (kortste bij voor ons)aan de abdij vertrekken ..maar helaas geen plaatjes meer te bespeuren..dan hebben we van een plak die daar stond de'helden en heiligen' route gereden en dat is ook een aanrader ..hèèl mooie route ..ik vond het wel spijtig

Anonieme gebruiker 01-04-2019

Mooie route langs rustige wegen.

Vlaanderen Fietsland 14-07-2018

Deze route is terug actueel sinds juli 2018. In heel Vlaanderen worden themaroutes meer en meer geënt op het fietsnetwerk. De bewegwijzering van deze route via knooppunten is weer in orde sinds juli 2018.

Anonieme gebruiker 04-06-2018

ECHTE SCHANDE 80 KM MET AUTO GEREDEN NAAR STARTPUNT DAAR AANGEKOMEN GEEN BORDJES TE VINDEN VAN KEIZER KARELROUTE WAAROM STAAT DAT NERGENS VERMELD MOOIE REKLAME VOOR OLEN

Anonieme gebruiker 08-05-2018

de route heeft geen bewegwijzering van keizer karel .
zijn in olen gaan informeren na 20 km zoeken achter de zeshoekige bordjes en in olen kregen we van een vriendelijke cafébazin een folder met de keizer karel route in : te volgen via knoopppunten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
onze teller stond dus op bijna 80 km! ipv 55km
dank u internet voor de FOUTE weergave en het is niet alleen jullie site hoor.
hopelijk passen jullie dit gegeven aan zodat de mensen een gezellige stressvrije fietstocht kunnen ondernemen;

Anonieme gebruiker 25-09-2017

Als je de route in wijzerzin volgt zijn er geen problemen met de wegwijzers. Alleen in Westerlo hebben we wat moeten zoeken. Zoals de gpx aangeeft is de route iets meer dan 55 km. Mooie route.

Anonieme gebruiker 14-08-2017

zeer slecht bewegwijzerd
!

Anonieme gebruiker 17-05-2017

Vandaag gedaan maar kilometerteller stond op 60 km.

Anonieme gebruiker 27-12-2016

Dit is een mooie route in een fietsvriendelijke streek. Je komt niet zo veel grote wegen tegen (wel even opletten in Olen centrum). Wat wel zo is, is dat je veel onverharde wegen over moet. Een platte band is zeker niet uitgesloten. Voor echte wielerfanaten is deze wellicht veel te vlak, maar dit kan ook moeilijk anders in een vlakke streek als de Kempen.

Anonieme gebruiker 29-07-2016

Als je, zoals ik vorige week, deze route wil afleggen met een koersfiets, dan sta je toch voor onaangename verrassingen: je krijgt ook zo'n vijf kilometer niet-verharde wegen onder de wielen, onder andere door het park De Beeltjens in Westerlo. Allemaal best mooi en ook voor de rest biedt het parcours veel rustige fietswegen en veel afwisseling. Kortom, wel een aanrader voor een stevige fietstocht met een stadsfiets, maar niet met een koersfiets.