Aardbeienroute

© vlaanderen-fietsland.be - Annemie Goetschalckx (Auteur)

De Hoogstraatse aardbeien gelden als de mooiste en lekkerste van het land. Met een jaarlijkse productie van ruim 25 miljoen kilo vormt Hoogstraten het onbetwiste centrum van de aardbeienteelt. De Aardbeienroute illustreert hoe belangrijk de land- en tuinbouw in deze regio zijn. Ze combineert het historische centrum van Hoogstraten met de fraaie Markvallei en het weidse platteland van de Belgisch-Nederlandse grensstreek. Je fietst langs heel wat serres met aardbeien en aardbeienvelden. Al ooit een portie kraakverse aardbeien uit de automaat gehaald? Dit is je kans! Proef tijdens of na je trip zeker even van de 'Hoogstraatse koninginnen'...

​​​Met dank aan kempen.be.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40 km
  • Vrijheid 149, 2320 Hoogstraten
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

DIRK SCHADICK 18-05-2020

Super mooie route, heel ontspannend en heel aangenaam.

Lutgarde Kips 28-06-2019

Prachtige route, al vele malen gefietst . Zeer aangenaam fietsen , leuke stopplaatsjes onderweg
Een minpuntje heb dit ook gemeld bij toerisme Hoogstraten, in Meerle opletten als je aan kerk rechts gemeenteplein in draait , eigenaar café heeft daar terras gezet , daar moet je over voetpad rijden , ik zou voor kerk even naar rechts en dan links Gemeenteplein in draaien, verder Hazenweg.

Kristel Andries 21-05-2018

De route is op dit moment verkort tot 20 km
ivm wegwerkzaamheden. Onderweg kom je een automaat tegen waar je verse aardbeien kan kopen en opeten aan een bankje. Absolute meerwaarde aan deze route. Mooie landelijke wegen. In het plaatselijk VVV kantoor kan je een plannetje van de route bekomen, handig als je toch langer wil fietsen. Hier staan wel de knooppunten in de buurt mee op.

Anonieme gebruiker 01-08-2016

Mooie fietsroute door een prachtig landschap. Heerlijk fietsen tussen de moderne landbouwbedrijven, mooie uitzichten, leuke fietspaden en een goede bewegwijzering.