Trappistenroute

© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

In de provincie Antwerpen doe je meer dan bier proeven, bier wordt er een belevenis. Via de Trappistenroute fiets je van de Trappistenabdij van Westmalle naar het trappistenklooster van Brecht.

Starten doe je best vanaf Café Trappisten aan de Antwerpsesteenweg 487, te Westmalle, Blikvangers zij de Trappistenabdij van Westmalle, waar nog steeds monniken bidden, studeren en werken, daarom zijn de abdij en de brouwerij niet te bezoeken. Dan is er de Neo-romaanse abdij van Brecht, die midden in de Brechtse Heide ligt en het Domein de Renesse Oostmalle waar je kan genieten van 60 ha groen. Wanneer je een bijzonder kunstwerk wil bekijken mag je zeker niet voorbijgaan aan het Lindepaviljoen van Zoersel en als afsluiter kan je proeven van een dubbel of trippel. Dit levend bier dat nog echt binnen de abdijmuren is gebrouwen en bestaat uit grondwater van Malle, mout, gist, hop en kandijsuiker is absoluut de moeite waard.

​​​Met dank aan kempen.be.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40 km
  • Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, 2390 Malle
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Werner Van steenvoort 12-12-2021

Zeer mooie , afwisselende route . Groot deel onverhard . Wel meerdere plekken om iets te drinken ( als ze open zijn tenminste :-) ) Enigste minpuntje : op verscheidene punten is de bewegwijzering heel onduidelijk , of zelfs ontbrekend .

Anonieme gebruiker 04-09-2021

Heel leuke route, veel in het groen en tussen de bomen. En iets om te gaan drinken aan het begin en ergens in het midden van de route. Wel rekening houden met de vele onverharde stukken weg.

Anonieme gebruiker 05-09-2020

Aanrader. Van alles wat: bos-veld-water, goed bewegwijzerd. Wat onverharde wegen die heel goed onderhouden en te rijden zijn. Maak zeker een tussenstop op het kasteel De Renesse voor een hapje en een drankje.

Anonieme gebruiker 01-08-2016

een echte aanrader