Cobergherroute

© vlaanderen-fietsland.be - Koen Krowinkel (Auteur)

Deze fietsroute plaatst het kustpolderlandschap van de Westhoek op de Belgisch-Franse grens in de kijker. Imposante hoeven, stille dorpjes, oude windmolens en een netwerk van sloten bepalen er het landschapsbeeld. De terugtocht voert je doorheen de geborgenheid van het Frans-Vlaams Houtland en de pleistocene binnenduinen van Ghyvelde en Cabour.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 47 km
  • Station De Panne 1, 8660 De Panne
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 03-11-2018

Zeer spijtig dat in Hondschoote een bewegwijzering van de tocht ontbreekt!(even buiten centrum aan lichten kruispunt). Hebben ons dus misreden.....Jammer!

Anonieme gebruiker 19-09-2017

Mooie rustige (en vooral platte) tocht en goed bewegwijzerd. Ik ben blij dat we ze eens gedaan hebben maar ik zou niet speciaal ernaar toe rijden om het nog eens opnieuw te doen. Er waren heel weinig stops. In Hondschoten was er een heel leuk cafeetje en daarna in Gijvelde konden we ook nog eens iets drinken (daar had je ook de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen).

Anonieme gebruiker 28-08-2017

Op zondag 27/8/2017 de route gereden ! Ze is heel goed aangeduid met de bordjes ! Wij twee vonden ze een route om elk jaar eens over te doen !

Anonieme gebruiker 22-08-2016

Dit is een goed bewegwijzerde route. Zonder boekjes hebben we de weg gevonden. Mooi open landschap met vele vergezichten maar vooral het boerenland is hetgeen deze fietstocht karakteristiek maakt. Vervlogen grensovergangen en oude boerenhoeves zie je veel onderweg. Daarnaast is de agrarische vooruitgang te zien in het polderlandschap. Het laatste deel van de tocht bestaat uit de bijzondere fossiele duinen. Houd er rekening mee dat de wind tijdens deze tocht verraderlijk kan zijn! Plan je trip dus slim vantevoren.