Wijnendaleroute

© vlaanderen-fietsland.be - Vera Masschelein (Auteur)

Deze route situeert zich tussen Oostende en Torhout. Je maakt achtereenvolgens kennis met het kust-polderlandschap en het Houtland. Vanuit Stene fiets je door de polders van Oostende met hun eeuwenoude dijken en kreken. Daarna fiets je langs de Groene 62 via Gistel en Eernegem naar het kasteeldomein Wijnendale te Torhout. Je fietst terug langs Ichtegem en Koekelare en het kanaal Plassendale-Duinkerke.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 60 km
  • Stenedorpstraat 1, 8400 Oostende
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (8)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 07-08-2021

ik heb die route gereden met gps mooie route om te rijden.

Wilfrieda Decreton 01-04-2021

Geen aprilgrap, waar zijn de bordjes van deze route naartoe? Hoe kom ik te weten welke routes niet meer bewegwijzerd zijn.

Dominique Cappelle 07-03-2021

Op 6 maart 2021 de route gereden en GEEN enkele bewegwijzering meer. Gelukkig rijden wij op GPS, anders sta je daar te blinken.

Raphaël Vandenberghe 10-12-2019

Prachtige route, geen auto's onderweg, uitstekende bewegwijzering. Op de oude trein bedding zijn er onderweddg, verschillende banken om er uit te rusten, pick nicken, en van de rust te genieten. Erg aanbevolen

Anonieme gebruiker 07-07-2018

Mooie route zeker het deel langs de oude spoorwegberm, wegaanduiding is goed tot zeer goed (op sommige plaatsen is de bermbegroeiing een ernstig letsel) wij hebben alle aanduidingen gezien en niets gemist.
Op een afstand van 60km mogen er wel vier of vijf picknik plaatsen voorzien worden, ook weinig plaatsen om iets te drinken en toiletbezoek.Misschien meer centrum in de route voorzien. Wij hebben de route gereden op 03-07-2018.

Anonieme gebruiker 31-05-2017

moeilijk te volgen,veel te weinig wegwijzers

Anonieme gebruiker 20-07-2016

wij vonden dit geen aangename route. Geen of weinig plaatsen onderweg waar men iets kon drinken of eten. ook waren we op een bepaald moment de weg kwijt, toen we uit het gebied de schorre kwamen, een gemiste wegwijzer of een ontbrekende, wie zal het zeggen?

Anonieme gebruiker 29-06-2016

De Groene Fietsroute 62 (Torhout-Oostende) is de mooiste van West-Vlaanderen. Zeer aanbevolen voor rustige en veilige wandelingen.