Bedevaartroute

© vlaanderen-fietsland.be - Jan Vanhulle (Auteur)

Je fietst door de zachtglooiende streek tussen Roeselare en Menen. Brede heuvelruggen en mooie vergezichten begeleiden je op je tocht langs het imposante Tyne Cot Cemetery te Zonnebeke, het Lievenscentrum Bunderhove te Moorslede, de groene omgeving van het Teerlingbos en het kasteeldomein De Koekuit. De terugweg leidt langs de oude spoorlijn Roeselare-Menen.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40 km
  • VVV Moorslede-Dadizele, Plaats 6, 8890 Moorslede
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (9)

schrijf review - gegevens fietsroute

Rik Theetaert 07-05-2020

Paaltje met bewegwijziging is wellicht omvergeramd door een tractor met aanhang ter hoogte van van huisnummer 5 in de Puitstraat 5 in Moorslede. Paal en plaatje liggen op de grond.

Roland Bossaert 18-08-2019

Wij vonden het super langs landelijke wegen waar wel pittig.
Een aanrader.

Anonieme gebruiker 17-07-2019

Zeer mooie fietsroute, vandaag vanuit Ieper gestart met de racefiets. Totaal had ik 65km, de route zelf is toch wel 45 km. Bewegwijzering is zeer zeker in orde. Deze doe ik nog wel eens ...

Anniek Devijdt 09-06-2019

Zeer mooie fietsroute, toch beetje meer dan 40km. Voor ons geen probleem want wij rijden electrische.

Anonieme gebruiker 05-09-2018

mooie fietsroute, goed aangeduid, een aanrader

Anonieme gebruiker 03-08-2018

een van de mooiste fietst route dat we al gefietst hebben gaat vlot op en neer alleen zeer jammer van de laatste 5 km dan moet je door een grind baantje waar het zeer goed uitkijken is waar je fiets !!!! opgepast voor het lekrijden zo zijn we met onze koers fiets twee maal lek gereden !!!!! jammer maar toch een mooie route

Anonieme gebruiker 16-02-2017

Een mooie fiets route om met de koers fiets te rijden was mijn eerste rit aleen en zo ver het was leuk maar lastig

Anonieme gebruiker 02-09-2016

Dit is een mooie fietsroute, we startten in Dadizele en fietsen al direkt het landschap in, er is veel afwisseling en goed bewegwijzerd, enkel in Passendale moet je heel eventjes opletten, daar kun je trouwens een tussenstop maken op een van de vele terrasjes, daarna gaat het heel vlot op en neer, elektrisch rijden is hier een plezier, zelf trappen lukt voor vrijetijdsfietsers ook nog wel, je komt voorbij Tyne Cot en je stapt af, want dit is toch wel een memorabele site. We komen voorbij tal van kapelletjes en even verderop passeer je een meridiaan, echt waar en daarna rij je op een oude spoorwegbedding in een grote boog rond Dadizele, waarna je afsluit op één van de terrassen van deze bedevaartstad. Een echte vierseizoenenroute maar te mijden bij hevige regenval, tenzij je daar natuurlijk van houdt.

Anonieme gebruiker 24-07-2016

Heel mooie fietsroute. Denk er wel aan om genoeg drank voorraad mee te nemen , want alleen in dadizele zijn er terraskes...Ook heel weinig banken tegen gekomen om efkes te rusten..enkele weg wijzer bordjes waren door het groen minder goed zichtbaar..maar ik vond het wel een super mooie fietsroute , zeker een aanrader.