Gaverbeekroute

© vlaanderen-fietsland.be - G. De Tandt (Auteur)

De Gaverbeekroute situeert zich in het grensgebied van de provincies West- en Oost-Vlaanderen. De Leie vormt hier de natuurlijke grens. De routenaam verwijst naar een kleine waterloop, die zich moeizaam een weg baant doorheen de alluviale gronden van de Leie oostwaarts van Waregem. De waterloop vormt ook een bekende hindernis tijdens de jaarlijkse paardenwedloop in het kader van "Waregem Koerse".

Vertrekkend vanuit het domein Casier voert de route vooreerst langsheen de Leie naar Zulte en Machelen. Vervolgens gaat het richting Kruishoutem. De Leievallei wordt hier geruild voor een glooiend landschap dat de heuvels van de Vlaamse Ardennen aankondigt. De terugweg loopt langs het lieflijke Nokere en de bossen van Oud-Moregem en Wortegem.

Bezienswaardigheden langsheen het traject vormen o.m. het Raveelmuseum, het kasteel van Nokere en het Moregemkasteel.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (10)
schrijf review - lees alle reviews
  • 35 km
  • Park Casier, Stationsstraat 34, 8790 Waregem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (10)

schrijf review - gegevens fietsroute

PATRICIA DEN TANDT 30-04-2022

Gisteren een poging ondernomen om de Gaverbeekroute te rijden. ALLE borden zijn weg!!! Gelieve de info op deze website aan te passen.

Anonieme gebruiker 04-08-2021

We hebben vergeefs gezocht naar de borden van de Gaverbeekfietsroute en die nergens gevonden, ook niet rond het startpunt, het Park Casier, wat toch vreemd is. Niet aan te raden, dus!

Anonieme gebruiker 28-01-2021

villawijken in Waregem bedoel ik....

Anonieme gebruiker 28-01-2021

Deze route vind ik een mooie route, behalve de villawijken. Helemaal niet interessant voor de fietser, zowel het uitzicht als de drukte daar. Er zijn veel mooiere plaatsen!

Ser Mitch 21-09-2019

In de Gaverbeekroute kan je op de fiets zelden genieten van een rustig moment zonder auto's die je (rakelings) voorbij scheuren. Auto s, auto s, auto s. Er bestaan betere fietsroutes...

Anonieme gebruiker 16-08-2017

Even corrigeren. De holstraat in deze route is NIET opgenomen in het parcours van dwars door vlaanderen. De holstraat van dwars door vlaanderen is die in Anzegem (en is iets lastiger/langer)

Anonieme gebruiker 18-06-2017

als je niet van de streek bent NIET aan te raden gestart aan ingang Park Casier zoals vermeld en daar liep het al fout na 5 km rond te rijden links rechts rechtdoor terug steeds maar bordjes van radio 2.
Graag route updaten

Anonieme gebruiker 09-04-2017

Heel mooie fietsroute:

Wielrenners opgepast, Slekkeput en Koestraat zijn grotendeels onverhard.

Doortocht Machelen thv Raveelmuseum is niet zo goed aangeduid.

Kruishoutem: Machelsestraat, stop even aan de uitkijktoren.

Nokere: Holstraat is een kleine kuitenbijter, zit ook verwerkt in het parcours van Dwars door Vlaanderen :-)Anonieme gebruiker 25-09-2016

Vandaag gestart met het route fietsen dit na een mooi zomerseizoen , goed weer vandaag een beetje wind maar vooral een mooie route foto's volgen later zeker als de maisvelden zijn verdwenen .

Anonieme gebruiker 13-05-2016

mooie route!