Weverijroute

© vlaanderen-fietsland.be - Monique Lefebvre (Auteur)

Langs de route ontdek je de verrassende groene kantjes van een nochtans sterk verstedelijkt gebied ten oosten van Roeselare. Je fietst van het kasteel van Ingelmunster naar het kanaal Roeselare-Leie. In Hulste wenkt de Muizelmolen en in Ooigem bevindt zich het natuurreservaat "Oude Leiearm", het imposante Munckenhof en het charmante kasteel. De terugweg voert langs Kachtem en Emelgem.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (10)
schrijf review - lees alle reviews
  • 41 km
  • Markt van Ingelmunster 1, 8770 Ingelmunster
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (10)

schrijf review - gegevens fietsroute

Herwig Vandenberghe 25-08-2021

Vandaag ook geprobeerd de weverijroute te rijden : geen bordjes meer! Wordt de route nog opnieuw van bordjes voorzien of worden er knooppunten op gezet? zo niet ( wat jammer is, dit was nochtans een mooie route) dan zouden alle websites de route moeten schrappen : nu zijn we een beetje bedrogen (worden er serieus nog kaarten verkocht??)

Danny Pollet 01-05-2021

Vandaag de Weverijroute willen rijden en inderdaad...de bewegwijzering is weg !? Ik heb wel 2 weken geleden nog het kaartje van genoemde route aangekocht in het gemeentehuis van Pittem !? Zijn die dan niet op de hoogte van het wegnemen van de wegwijzers ? In elk geval...geld kwijt ! 😖

Noyez Marc 05-02-2021

Aan de anonieme gebruiker van 02/01/2021 : Westtoer heeft vanaf juni 2020 de bewegwijzering verwijderd. Ook de bewegwijzering van de vroegere Mandeldalroute werden rond die periode verwijderd. Beide route werden vervangen door een andere bewegwijzerde fietsroute met de naam Mandeldalroute (55 km)

Anonieme gebruiker 02-01-2021

Vandaag poging gedaan om weverijroute te fietsen. Geen enkel bordje aanwezig!! Heb ik iets gemist? Is de ‘route’ verwijderd?

Anonieme gebruiker 24-04-2020

Na het lezen van de vorige reviews toch besloten om deze route (met GPS mee) te fietsen. Gpx route en bordjes zijn niet meer 100% correct (kanaal Roeselare met de Leie) maar de bordjes zijn bijna overal aanwezig enkel aan de noodbrug in Ingelmunster klopt het niet. (noodbrug over en links langs het water verder).
Fietsroute is redelijk mooi veel binnenwegen wel veel gevaarlijke grote wegen dwarsen met geen voorrang! Opletten

Hendrik Lefebvre 05-07-2019

Veel smalle landwegen waar een aantal automobilisten zich niet a d snelheid houden. 25km gefietst zonder 1 bank of schuilplaats. Roterijen gezien, geen weverijen. GPS noodzakelijk want hier en daar ontbreekt een wegwijzer of is overwoekerd. Geen aanrader.

Anonieme gebruiker 20-09-2018

Zeker geen aanrader ,bordjes weg , veel wegenwerken in de buurt !

Anonieme gebruiker 20-07-2018

Route is onmogelijk correct te volgen. Heleboel wegwijzers ontbreken. Af te raden!

Rudy Verzyck 13-07-2018

Meestal goed bewegwijzerd. Ontbrekende wegwijzers o.a. aan Muizelmolen. Werken in Ingelmunster en Ooigem. In Ooigem ontbreken veel wegwijzers. Lelijke streek. De moeite niet waard.

Anonieme gebruiker 24-08-2016

weer een mooie route gefiets alleen jammer dat er af en toe wat zoeken is naar de bewegwijzering maar dat kan ook door het zeer warm weer zijn geweest,het is wel een route dat ik iedereen kan aanraden
onlangs heb ik een GPS gekocht van mio voor op mijn fiets maar kan me eens iemand uitleggen hoe ik dat moet doen om te gaan fietsen met fietsknooppunten bedankt bijvoorbaat