Spierevalleiroute

© vlaanderen-fietsland.be - G. De Tandt (Auteur)

De route verkent het landschap van de Boven-Schelde en het beekdal van de Spiere. Het is het grensgebied tussen West-Vlaanderen en Henegouwen en dus ook tussen Vlaanderen en Wallonië. Je fietst langs de Schelde naar Helkijn. Je steekt de provinciegrens over voor een bezoek aan de Henegouwse gemeenten Herrines, Pecq en Estaimbourg. Je fietst terug langs het Spierekanaal en het kanaal Kortrijk-Bossuit.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40 km
  • Pompgebouw, Doorniksesteenweg 402, 8583 Avelgem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (8)

schrijf review - gegevens fietsroute

Dirk Waegeman 25-07-2022

De route gereden op 22 juli 2022. Zoals reeds door een andere gebruiker vermeld is er geen enkel naambord meer te vinden. Men kan zich grotendeels baseren op fietsknooppunten maar ook dit is niet sluitend. Trouwens tussen de fietsknooppunten in ontbreken tal van aanwijzingen welke men normaliter zou verwachten ( t.h.v. van slitsende wegen enz.)

Anonieme gebruiker 05-07-2022

op 4 juli de route willen fietsen en er was geen enkel bord aanwezig. dan maar de kaart gekocht maar dat is niet duidelijk

Anonieme gebruiker 29-03-2021

mooie route , gemakkelijk te rijden, aanduidingen voldoende duidelijk.

Anonieme gebruiker 17-04-2020

Mooie route maar door niet aangeduide omleiding (langs het water) enz. weinig plezier aan gehad. Route zelf is redelijk er bestaan mooiere in die omgeving.

Anonieme gebruiker 24-09-2017

Dit is een route die ik regelmatig rij. Ik rij ze heel graag maar langs het Spierekanaal zelf kan het zeer druk zijn op zondag. Het jaagpad zelf is in niet zo een goede staat wegens de wortelen van de mooie bomen. Een aanrader is het Spierekanaal verder volgen tot aan de Deule in Frankrijk

Anonieme gebruiker 20-07-2017

Spierevalleiroute is een een aanrader

Anonieme gebruiker 05-10-2016

In deze licht glooiende streek is de Spierevalleiroute een aangename route die het heel vlak houdt. Geen uitputtingsslag, echt genieten is de boodschap.
Vanaf PassaDia B&B is deze route in totaal 56 km, ideaal voor een dagje fietsplezier!
info verblijf www.passadia.be of info@passadia.be

Anonieme gebruiker 02-08-2016

Spierevalleiroute is echt een aanrader voor wie van de rustige natuur houd langs de Schelde