Mandeldalroute

© vlaanderen-fietsland.be

Deze fietsroute verkent het valleilandschap van Mandel en Leie. De streek vormt een uitgesproken landbouwgebied. De bodem bestaat er overwegend uit lemige gronden. Als uitgangspunt voor deze route fungeert het provinciedomein De Baliekouter te Wakken. Via Oostrozebeke wordt eerst naar de Tieltse Poelberg gereden. De route buigt daarna af in de richting van Oost-Vlaanderen. Te Wontergem wordt de Leie bereikt. Via St. Baafs-Vijve, St. Eloois-Vijve en de Oude Leiearm van Ooigem wordt tenslotte naar Wakken teruggefietst.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (18)
schrijf review - lees alle reviews
  • 54 km
  • André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 1, 8710 Wielsbeke
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (18)

schrijf review - gegevens fietsroute

Koen Vanderstraeten 06-04-2021

Bovenstaande route klopt niet meer. De aangepaste route staat op: https://www.westtoer.be/nl/doen/mandeldalfietsroute Deze is ook in te korten (ingekort stuk is in beide richtingen aangegeven).

Rudy Mahieu 15-12-2020

Deze route volgt helemaal niet de Mandeldalroute, meestal staan er wel bordjes maar deze GPX-route wijkt daar grotendeels van af.Wil je de Mandeldalroute doen, zoek dan zeker een andere GPX

Ann Graf 13-11-2020

Zoals in vorige reacties al vermeld zijn er geen bordjes te vinden in Sint Baafs Vijfe!! Wel bordjes van de Vlaskoorde route. Maar door werken aan het jaagpad waren ook deze bordjes zoek. De mandeldalroute hebben uiteindelijk gevonden in Dentergem. We hebben die dan gevolgd maar hadden uiteindelijk wel 75km!! Waarom wordt dit niet aangepast ??

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Begin november. Route gedownload op app en begonnen ergens langs de Leie. Geen enkel bordje gezien. Na een half uur het eerste (van de 5) bordje ontdekt, maar zeker niet op de route die wij volgden. Het werd tijd om deze route hier te verwijderen want ze bestaat gewoon niet meer. Ze is volledig vernieuwd en verloopt meer westwaarts.

Georges Liisabeth 07-05-2020

7 mei 2020 Op deze zonnige dag heb ik genoten van deze fietstocht. Veel bloemen langs de weg gezien, veel gezang van vogel, het geluid van kikkers en de goeie geur van het gemaaid gras. En op de poelberg een prachtig panoramisch vergezicht, hier eens stoppen is de moeite waard. Tussen Dentergem en Wontergem een bordje niet gevonden of niet gezien.

Ann Parmentier 16-04-2020

Heel mooie rustige route in een prachtige en rustige streek.
Goed bewegwijzerd,ik heb er alvast van genoten!👍🚴😀

Katrien De Meulemeester 15-04-2020

Mooie route. Wij zijn gestart aan de poelbergsite in Tielt met de mandeldalroute bordjes.
In Sint-Baafs-Vijve aan de kerk ontbrak een bordje om de route daar verder te zetten, na enig zoeken in Wielsbeke waren we terug op de goeie weg met de nodige bordjes.

Patrick Rombaux 13-04-2020

Heel mooie route.

Anonieme gebruiker 13-10-2018

Mooie route als je de bordjes vind !!
rond Ooigem is het echt een ramp ,,langs kanaal Roeselare-Leie moeten fietsen met knooppunten om terug op route te geraken,, op terug weg in Oeselgem hetzelfde probleem !!moet dringend nagekeken worden !

Anonieme gebruiker 27-08-2018

Deze route zal nu aangepast zijn want de bordjes waren perfekt, echt een aanrader! Zeker de poelbergsite bezoeken en nogmaals dank ad molenaar vr de boeiende uitleg! Een bezoekje waard!

Carine Debosscher 18-07-2018

Groot gelijk Rudy de slechts bewijzerde route die ik al gereden heb. Ben nochtans gewoon van routes terijden maar deze is zeker aan een controle toe. Ben in Ooigem terug naar de Leie gereden om mijn weg verder te zetten.
JAMMER.

Rudy Verzyck 13-07-2018

Geen beoordeling. In Ooigem geprobeerd op de route te komen. 2 wegwijzers gevonden. De derde niet meer. Gelukkig zijn er in West-Vlaanderen goed bewegwijzerde en mooie routes doorheen prachtige landschappen, maar ik weet dus niet of deze route deze kwaliteiten heeft en ik ben niet van plan om het nog eens te gaan uitzoeken.

Anonieme gebruiker 08-08-2017

Zelf kan ik de fietsroute vanuit Ooigem opnemen. Is wel een leuke fietsroute die ik dringend nog eens opnieuw moet gaan fietsen. Drank neem ik altijd mee in een koeltas op de bagagedrager voor het geval er inderdaad geen mogelijkheid is. Een blok ijs, een of twee flesjes van een halve liter frisdrank en een blikje cola. Maar als er gelegenheid tot stoppen is maak ik daar natuurlijk graag gebruik van.

Anonieme gebruiker 21-07-2017

Kleine rechtzetting geen duiveltje gebroken maar wel gedronken he

Anonieme gebruiker 21-07-2017

Vandaag deze mooie route gereden en boven op de poelberg een lekker duiveltje gebroken op het terras van de taverne,dus toch drank gelegenheid😊😊

Anonieme gebruiker 28-08-2016

leuke fietsroute, jammer dat er inderdaad nergens drinkgelegenheid is. Hadden zelf wel flesje mee, maar bij deze hoge temperaturen was dat wel wat weinig

Anonieme gebruiker 07-08-2016

in het begin zeker de eerste 5 km is het veel langs de grote baan dat je fiets en soms moet je deze grote baan over,maar eens dat je daar voorbij bent is het echt genieten van golvende fietspaden,en het hoogte punt is dan de Tieltse poelberg wat een mooi uitzicht gaf over het landschap,alleen je ter hoogte van wontergem is het wel goed uitkijken want daar staat het bordje wat goed weggestoken daardoor zijn we iets mis gereden,op de terug weg langs de leie is het ook wat verwarend omdat er daar zoveel routes tesamen komen, ook is het zeer jammer dat je geen drank gelegenheden tegen komt op deze route !!!!!verder is het wel een fietsroute die ik kan aanraden

Anonieme gebruiker 08-05-2016

Leuke route langs rustige straten en mooie fietspaden. Rustige omgeving.