Voervalleiroute

© Lander Loeckx

De Voervallei neemt je mee de stad uit langs prinselijke kastelen, een duizendjarig kerkje met een keizerlijk geheim, een hertogelijk jachtdomein en een koninklijk Afrikamuseum. Een verrassend groene tocht van een adellijke allure. Spring zeker binnen in het vernieuwde Afrikamuseum.

Deze route passeert de gemeenten Leuven, Bertem, Tervuren en Huldenberg. Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 46.8 km
  • Grote Markt , 3000 Leuven
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Vera Van Hoof - Theys 21-07-2022

Soms pittige niveau-verschillen (met soms dallingen op grindpadjes) / Geregeld door dorpskernen / De kasseiwegen vielen mee / Leuk cafétje gedaan (fancafé van Remco Evenepoel) / Mooie landschappen en verte zichten / Was een pittige rit , maar zeker de moeite waard.

Anonieme gebruiker 01-06-2021

De eerste helft van de route is er niet veel natuur en fiets je eigenlijk bijna heel de tijd door dorpen, wat me minder beviel, al is dat persoonlijk natuurlijk. Een andere reageerder schrijft dat er enórm veel stukken kasei zijn maar dat viel in mijn ogen wel mee. Ook heb ik weldegelijk 47km gefietst.

Anonieme gebruiker 21-05-2020

Mooie idyllische landschappen, op sommige plaatsen was de tijd blijven stille staan. Prachtige kasseistroken fietst niet zo gemakkelijk, maar zeker behouden. We wisten niet dat Voer zo mooi. Kleine verwarring aan knooppunt 60,

Anonieme gebruiker 19-04-2020

Deze route, waar begin ik zelfs? We zijn vertrokken vanuit knooppunt 10 en gelukkig kennen wij een beetje onze weg in centrum Leuven. De bewegwijzering van aan knooppunt 10 tot 13 is verschrikkelijk! Richting Heverlee en rond het sportkot staan totaal geen bordjes om je wegwijs te maken. We wilden al lang terugdraaien voor we nog maar begonnen waren aan de fietstocht omdat we zo ontmoedigd waren. Eenmaal we Heverlee uit waren, ging alles wat beter. Waar je ook even rekening mee moet houden is dat deze fietsroute enórm veel kasseienwegjes omvat (ik denk dat wij twee dagen pijn aan onze billen en polsen hadden achteraf). Ook een paar zeer stevige hellingen, waarbij ik al blij was dat ik elektrisch reed, en ik er zelfs amper op geraakte. De route stuurt je door het Zoniënwoud, en daar zijn ook geen bordjes aanwezig - als je de heuvel oprijdt, ga naar links op de kruising dus- waardoor je een hele tijd denkt dat je fout rijdt, want het volgende bordje is even fietsen. Het is trouwens geen 47km, maar meer een 53 km. Spijtig van de verwarring en kasseienwegjes, want de omgeving op zich is prachtig!

Anonieme gebruiker 10-07-2019

Mooie route. Vrij veel onverharde stukken en stukken kasseiweg.

Carlos Silva 06-07-2019

Very nice route! Took us almost 4 hours to complete it.