Historie en bosgeheimen

© vlaanderen-fietsland.be - Paul Verduyckt (Auteur)

Je start aan het station van Neerpelt voor een vlakke fietsroute en fietst via het centrum van Overpelt naar Hechtel-Eksel. Onderweg doorkruis je het natuurgebied van de Dommelvalei met zijn magistrale molens. Hechtel-Eksel charmeert met de Begijnenvijvers en het sfeervolle Pijnvenbos. Je fietst terug door een wisselend decor van naald- en loofbomen, stuifduinen, moerassen en een imposant kunstwerk.

Met dank aan Toerisme Limburg.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 44 km
  • fietspunt Station Neerpelt, Stationsstraat 84 - 3910 Neerpelt 1, 3910 Neerpelt
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Rudy van Tilburg 23/08/2020

Route was geen aanrader ,het begon bij de startplaats(parkeerschijf max 2 uur )daarom geparkeerd bij Basic fit ! Dan eentonig landschap en weinig verkeersvrije wegen .

Christine Degrave 05/07/2018

Als je (in België toch ;-) een route van 44 km wilt fietsen, is het bijna onvermijdelijk dat je ergens een minder leuke of drukkere weg op moet, maar hier viel zelfs dat "drukke" nog mee. Met deze tropische temperaturen waren we maar wat blij met de schaduwrijke wegen! De route is perfect bewegwijzerd. 1 stuk weg was door het zand wel wat moeilijker berijdbaar, zeker met een plooifiets.

Anonieme gebruiker 29/08/2017

Mooie route brede fietspaden en grootste gedeelte door bosrijke omgeving,
Wat een voordeel is bij 29 graden zoals vandaag.

Anonieme gebruiker 17/03/2017

route was tegengevallen. Parking vertrekpunt was niet voor fietsers bestemd parkeerschijf verplicht maximum 2 uren. Weinig verkeersvrije fietsroute en slechte oversteek plaatsen voor fietsen
slechte wegbewijzering in stad Neerpelt
Niet aan te raden slechtste route op 5 jaar