Midden-Limburgroute

© vlaanderen-fietsland.be - Jozef Matthijssens (Auteur)

Je rijdt vanuit het centrum van Zonhoven over een prachtig fietspad op een oude spoorbedding, bergaf richting Bokrijk. Deze route doet ook het natuurreservaat Platwijers aan, over de wandelweg langs de grote vijver. Neem hier even de tijd, met wat geluk zie je verschillende watervogels. De mooie abdij van Herkenrode passeert ook de revue. Op het einde fiets je langs de spoorbedding terug richting Zonhoven.

beoordeling: (13)
schrijf review - lees alle reviews
  • 35.5 km
  • kp 305, Eikenenweg 22, 3520 Zonhoven
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (13)

schrijf review - gegevens fietsroute

Joke Onclin 02-07-2022

Vandaag genoten van een ritje dichtbij huis. Mooie uitzichten, goede wegen en goed weer :) bedankt om dit mooi toertje voor ons uit te stippelen

Kristin Adriaensen 06-08-2021

Dit is nog altijd één van mijn favoriete routes te vertrekken vanuit Hasselt. Je rijdt bijna continu door het groen en het stukje door de heide is echt een aanrader in augustus als de heide in bloei staat!

Anonieme gebruiker 19-07-2020

Best een mooie route, met goede fietspaden e.d. Op zondagvoormiddag echter druk, met zowel km-malers als picknick-fietsvrienden en wandelaars. Dat maakt dat je meer aandacht moet besteden aan het "verkeer" dan aan het landschap. Bij "fietsen door het water" was er veel volk, vooral wandelaars met kleine kinderen en dat maakte het best gevaarlijk...

Carl Salembier 01-06-2020

Zeer mooie route, mooie fietswegen en afwisseling in de zichten. Er zitten wel enkele stukjes zandweg in die wat lastig fietsen. Het enige jammere is dat "fietsen door water" er niet is inbegrepen, je passeerd er wel, maar niet over de brug. Als je echter de brug over gaat en rechts blijft aanhouden kom je na een kilometer terug op de route.

dominic maerien 24-09-2019

Zeer mooie route en komt ook langs fietsen door het water dat ook zeer de moeite is.
De gebruiker die zegt dat je op korte tijd 2 keer over een brug moet heeft gelijk maar als je dit stuk er niet aan zet mis je wel 1 van de grootste attracties op deze route. Het schitterende kasteel van Herkenrode ligt op dit stuk en is ideaal om iets te drinken en even te pauzeren.
Het stuk dat je anders niet zou doen is ook veel meer als een kilometer.

Anonieme gebruiker 01-07-2019

Mooie route, het enige minpunt vond ik bij het kanaal, waar je over de brug gestuurd wordt, om er bij de volgende brug weer over gestuurd te worden. De tweede keer dat ik de route deed, ging ik voor ik de brug over ging al op het jaagpad, bleef ik dus aan de kant waar ik was, om een paar honderd meter voor de volgende brug een straat naar rechts in te draaien (pijl Stokrooie, geloof ik), en zo kwam ik weer op de route waar ik moest zijn. Je hebt dan wel drie dicht bij elkaar liggende knooppunten overgeslagen en wellicht een kilometer minder gefietst, maar zo wordt de route wel mooier, zeker nu met de werken aan de tweede brug.

Anonieme gebruiker 21-04-2019

Mijn eerste fietstocht met het volgen van een route.. en ik was verbaasd hoe mooie fiets routes er zijn.. Ik heb genoten van deze rit.. een paar zandgrind wegjes vond ik wat minder maar zeker een aanrader!

Anonieme gebruiker 09-10-2018

Een echte aanrader, wel wat voorzichtig zijn op de zandwegen.

Anonieme gebruiker 07-04-2018

Deze fietstocht maakten we op de eerste mooie lentedag van 2018 : zaterdag 7 april.
Mooi afwisselend parcours. Maar de werken in de buurt van knooppunt 93 zijn een zoveelste voorbeeld van de minachting voor fietsers : zonder de minste waarschuwing kom je uiteindelijk in een modderpoel terecht, en dan moet je maar zelf zien hoe de weg verdergaat ...

Anonieme gebruiker 01-06-2017

Mooie route met afwisselende wegen, prachtige natuur en mooie locaties!
Een aanrader. :)

Anonieme gebruiker 25-09-2016

Aangename en mooie recreatieve route; echt geschikt voor een rustige namiddag fietsen.
Meestal verharde wegen en weinig hinder van autoverkeer. De niet verharde wegen moet je er met plezier bijnemen omdat je dan ook door de mooiste stukjes natuur fietst.
Verschillende bezienswaardigheden: de abdij Herckenrode, het Weyers vijvergebied met vogelkijkhut en vogelkijktoren, de kapel van O.L.V. van Bijstand, het Groene Huis met merkwaardige binnentuinen in het arboretum van Bokrijk, e.a.
Langs de route vind je ook wel tijdig een terrasje om de dorst te laven...

Anonieme gebruiker 26-08-2016

Zelfs op de warmste dag van het jaar een bijzonder aangename route! Wij hebben genoten.

Anonieme gebruiker 15-08-2016

Eerste route van deze site en meteen een succes! Het eerste deel loopt door bosrijk gebied dus ideaal om af te koelen op een zonnige dag. Overwegend verharde wegen, soms wat smal en modderig voor mijn bolderkar. Bokrijk ligt nabij de route maar is niet duidelijk aangegeven. Als je de speeltuin wil bezoeken mag je er zeker 6 km bijtellen.