Kalevallei fietsroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Deze fietsroute verbindt de fotogenieke dorpjes Merendree, Vinderhoute, Landegem en Hansbeke. Hoogtepunten op deze route zijn alleszins de fietsdoorsteek door de Oude Kalevallei en de straat Molenslag in Vinderhoute.

De Kalevallei fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 45.2 km
  • Mariahovelaan 2, 9881 Bellem
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 15-08-2021

werken aan de spoorweg thv kp 87 zijn nog steeds aan de gang maar er is bewijzerde omleiding voorzien om terug op de route te geraken , en vele delen van de weg zijn in zeer slechte staat .

Pascal Gesquiere 19-08-2020

Mooie rustige route, weinig horeca op maandag, zoals hieronder aangegeven, bij het station, over de spoorweg bij cafe links inslaan en volgen tot je onder de spoorweg kan, dan stukje te voet (100 meter)en dan ben je terug vertrokken.

Marleen Martens 13-07-2020

Prachtige fietsroute , afwisselend parcours van rustige landwegen, single tracks, plattelandsdorpen met gezellige caféetjes. Traject tussen station Hansbeke en kp 13 is moeilijk berijdbaar, zelfs gevaarlijk, wegens de werken aan het spoor en kp 87 is momenteel niet bereikbaar(omleiding volgen).Route is minder geschikt voor de racefiets.

Anonieme gebruiker 30-05-2020

In Hansbeke met de spoorwegwerken wat moeten omrijden om onder de spoorweg te geraken en om dan terug op de route te komen ist een beetje zoeken daar. Maar t'is een prachtige route, autoluwe wegen, wat off-road ook maar goed berijdbaar. Zeker een aanrader.

Anonieme gebruiker 11-04-2020

Mooie route !
Vele kleine wegeltjes, waar het rustig is om met de fiets te passeren.

Doen we zeker nog eens opnieuw !

Anonieme gebruiker 19-03-2020

Op zich mooie route, maar niet zeer geschikt voor racefiets. Veel off road en slecht weg. Wel leuk om te MTB'en :)