Oeverhoppen

© Toerisme Provincie Antwerpen

De route Oeverhoppen tussen Rupelstreek en Heerlijkheid Mechelen verkent het enorme waterrijke buitengebied tussen de Rupelstreek en Mechelen.

Vanaf het startpunt aan het Fietsbelevingscentrum De Velodroom (knooppunt 26) passeert ze de kilometerslange jaagpaden van Rupel, Dijle en Zenne, afgewisseld met fietspaden langs talrijke vijvers en plassen die ontstaan zijn in voormalige zand- en kleiontginningsputten.

De route passeert de historische binnenstad van Mechelen, open landbouwgebied, landelijke dorpjes en het authentieke Sasplein van Klein-Willebroek. Ze verbindt tevens vier domeinen van de provincie Antwerpen: De Schorre, De Nekker, het Vrijbroekpark, Broek De Naeyer en 2 domeinen van Sport Vlaanderen: het domein Hofstade en de watersportbaan in Willebroek.

De route is er in 3 afstanden: een kindvriendelijke lus van 17 km; een verkorte lus van ca. 28 km en een volledige lus van 51 km. Diverse horecazaken langs de route nodigen uit om te genieten van een streekgerecht of streekbiertje.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 51 km
  • Hoek 129, 2850 Boom
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 17-03-2022

Zeer mooie ,bijna autovrij route met het Zennegat, de Mechelse binnenstad, het sportpark Hofstade en de watersportbaan.Soms was het wel zoeken bij omleidingen wegens wegenwerken.Bij KP 78 liep het wel mis,want KP 1 was niet te vinden.We hebben dan het laatste deel terug gereden zoals bij het begin om de parking van de Schorre te bereiken.

Britt Mulleman 26-06-2021

Prachtige route met veel afwisseling…enkel spijtig dat we een stuk gemist hebben door de omleiding wegens werken aan een brug in Mechelen en dus niet via de Nekker zijn gepasseerd. Het was toch een beetje zoeken om de knooppunten daar terug op te pikken.