Schiptrekkers fietsroute

© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

Deze bewegwijzerde fietsroute laat ons kennis maken met de landelijke pracht van Denderleeuw en omgeving, voert ons langsheen de kronkelende Dender en toont ons de diversiteit van een aantal dorpskernen. 

Denderleeuw is door zijn verkeersgunstige ligging hoofdzakelijk gekend als een pendelgemeente en laat niet vermoeden dat ze nog zo'n uitgesproken groen karakter kent. De Wellemeersen behoren tot één van de ecologisch meest waardevolle natuurgebieden, terwijl de deelgemeenten Welle en Iddergem nog gekenmerkt worden door grote, open landbouwkouters. De routebenaming verwijst naar de vele inwoners die de kost verdienden met het voorttrekken van boten langs de Dender en werden schiptrekkers genoemd, de bijnaam van de Denderleeuwenaars.

De Schiptrekkers fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 30 km
  • Dorpsplein 1, 9470 Denderleeuw
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (7)

schrijf review - gegevens fietsroute

Willy Verbinnen 24-07-2022

Mooie route. Bordjes zijn niet overal goed zichtbaar. Deze route kan perfect vervangen worden door de knooppunten bordjes. Wij hebben onze tocht uitgebreid tot 70 km via de knooppunten.

Anonieme gebruiker 13-05-2021

Mooie route.

Hernie Mark 11-05-2018

Ik ga morgen de route eens doen

Anonieme gebruiker 10-11-2017

Afwisselend parcours met enkele mooie vergezichten. Bewegwijzering ontbreekt op sommige plaatsen o.a. op denderpad tussen Denderleeuw en Liedekerke aan spoorwegbrug. Verder echt genoten van dit traject!

Anonieme gebruiker 07-09-2017

Toffe route maar beetje veel over iets TE drukke wegen. Afwisseling in landschap & moeilijkheidsgraad (ietwat hellingen). Zelf heb ik géén problemen ondervonden met de bewegwijzering, misschien een update gekregen !?

Anonieme gebruiker 28-08-2017

Hele mooie route! Bewegwijzering in Wellemeersen foutief/onduidelijk

Anonieme gebruiker 24-09-2016

schitterenden route. doch de bewegwijzering is niet meer accuraat en dient geüpdatet.