Scheldedijkroute

© vlaanderen-fietsland.be - Geertrui Verberckmoes (Auteur)

Maak kennis met het land van de tv-serie ‘Stille Waters’, een meeslepend verhaal met de Schelde in de hoofdrol. Zoals de naam doet vermoeden, vormt de Schelde de rode draad van deze fietsroute. Het traject doorkruist de drie gemeenten van Klein-Brabant: Bornem, Puurs en Sint-Amands. In de pittoreske oude vissersdorpjes kan je niet alleen genieten van de schitterende gezichten op de Schelde. Je moet beslist ook eens proeven van het lokale lekkers: asperges, paling én duvel.

Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 43 km
  • Streekmuseum De Zilverreiger, Scheldestraat 18, 2880 Bornem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (6)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 28-06-2021

Gemakkelijke route, onderweg regelmatig terrasje mogelijk. Op zonnige zondagen op de jaagpaden druk door zowel gezinnen met kinderen als wielertoeristen. Opgepast: ik vermoed dat de zeshoekige bordjes weggenomen worden (juni 2021) en dat de route vervangen wordt door een versie langs knooppunten (zie https://www.routen.be/scheldedijk-fietsroute)

Anonieme gebruiker 05-06-2019

Hebben geen problemen ondervonden met de bewegwijzering. Mooie route. Afwisselend langs de dijken en door de dorpjes. Voldoende eet-en drankgelegenheid onderweg. Wij zijn gestart op de Groot Schoordijk in Bornem.

Anonieme gebruiker 16-04-2018

Zalig fietsen langs de Schelde ! Klein probleemke met bewijzering. Als je ergens de winkel time to sleep tegenkomt langs je rechterkant, Terugkeren ! Tot aan kruispunt en dan rechts afslaan, daarna zijn er terug wegwijzers. Tijd voor een koffietje in Opdorp.

Anonieme gebruiker 11-06-2017

Mooie fietsroute, deels langs de dijken, maar ook mooi deel in het 'binnenland'

Anonieme gebruiker 28-08-2016

Hello,
Is ook bereikbaar voor de rollers?

Alvast bedankt

VIincent

Anonieme gebruiker 08-05-2016

Prachtige fietsroute langs de Schelde en omliggende stadjes. Aanrader