Witkap fietsroute

© vlaanderen-fietsland.be

Deze fietsroute neemt je mee naar de biersteden Aalst en Ninove, een streek waar hopstaken groeien en kleine topbrouwers wereldbieren brouwen. Tussen de dorpskernen van Denderleeuw en Erembodegem liggen de Welle- en Kapellemeersen, een van de best bewaarde natuurparels van Scheldeland. Onderweg vind je ook "De Heeren van Liedekercke", het 'beste bierrestaurant ter wereld'.

De Witkap fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 46 km
  • Wilgendries 4, 9420 Erpe-Mere
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 23/02/2021

Dit is geen leuke route. Het pad langs de dender is te smal om rustig naast elkaar te fietsen en rond te kijken. Teveel kiezel en slechte paden. Teveel door woonwijken. Er zijn veel mooiere fietstochten

Anonieme gebruiker 22/07/2020

Geen echt mooi traject. Langs de Dender is het mooi. Voor de rest veel gewone wegen en veel kiezel. We hebben al betere fietsroutes gedaan.

Anonieme gebruiker 17/05/2020

zeer mooie fietstroute, bepaalde stukken niet geschikt voor met de koersfiets.

Cobbaert Luc 07/05/2020

Mooie route, wel spijtig dat ik onderweg nergens een Witkap kon drinken(Corona)

Wim Verheyden 30/07/2019

Gisteren deze fietstocht gedaan. Mooie gevarieerde route, eerst langs de boorden van de Dender en vanaf Ninove door het groen terug. Een afwisseling van straten en rustige veldbaantjes. Wel opletten, het jaagpad aan de Dender in Aalst is nog gans de zomer niet bereikbaar langs de voorziene weg. Er is wel een omleiding voorzien.

Anonieme gebruiker 12/08/2018

Ik begrijp niet goed waarom de "witkaproute" (bier gebrouwen in Ninove) passeert in centrum Aalst en dan - geheel fantasieloos - gewoon langs jaagpad Dender naar Ninove voert ? Er zijn routes te bedenken die rondom Ninove en deel Pajottenland leiden en die m.i. veel aantrekkelijker zijn dan deze.

Anonieme gebruiker 09/07/2018

Gisteren de Witkap-route gefietst.
Wij hebben geen last gehad van ontbrekende bordjes. Langs straatjes en wegeltjes gereden die voor ons onbekend waren. Fijn ! Maar echt, echt mooi is deze route nu ook weer niet, al veel mooiere fietstochten gemaakt.

Anonieme gebruiker 14/04/2018

Vandaag (april 2018) een poging gedaan om deze route te volgen. Zonder gps is het onmogelijk. Er missen op verschillende plaatsen bordjes. Enkel het stuk langsheen de Dender is doenbaar. Zoniet is het sukkelen...
Dus: opladen op de gps is een must!

Anonieme gebruiker 16/08/2017

Ik heb samen met een vriend de Witkap route willen fietsen, maar spijtig is het ons niet gelukt. Daar ik in Affligem woon zijn we gestart in Teralfene aan knooppunt 79 richting knooppunten 80-10-85-86-91-90-45-88- tot richting knooppunt 87 dat uitmonde op een kappelletje aan een splitsing waar geen enkele richtingaanwijzer te vinden was. We hebben de twee richtingen gereden tot aan een nieuw kruispunt maar geen knooppuntaanwijzer zijnde 87 of 42 gevonden. We zijn dan zeer ontgoocheld maar terug naar huis gereden.