Scheldevallei fietsroute 2

© vlaanderen-fietsland.be

Deel 2 van de tocht door de Scheldevallei, van Gavere tot Oudenaarde in de groene vallei naar het bronnendorp Dikkelvenne. Fiets langs de Kaaihoeve en de middeleeuwse site van Ename naar Oudenaarde. Ontdek talrijke oude Schelde-armen groeiden uit tot waardevolle natuurgebieden.

De Scheldevallei fietsroute 2 wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 32 km
  • Markt , 9890 Gavere
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (8)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 20-09-2021

Gestart in Zingem, route vlakbij mijn woonst. Gavere richting Oudenaarde vond ik de max. Heel rustig, veel groen, meersen ... Terugweg is het eerste stuk minder aangenaam. Opletten in Oudenaarde terug richting Gavere ... helemaal in het begin kom je in een grote bouwwerf terecht. Beetje omrijden dus. Ter hoogte van Zingem weer leuke route.

Anonieme gebruiker 25-08-2021

Zeer mooie route door groene landschappen en langs de Schelde. Onverharde stukken zijn goed berijdbaar. Uitkijken tussen km 6 en 7. Je moet NIET over de grote brug. Schoolstraat gewoon dwarsen en het kleine baantje aan de overkant inrijden. Een beetje verder moet je over het houten fiets- en voetgangersbrugje. !!! Dendermonde markt; snel verkeer !!

Anonieme gebruiker 23-08-2021

heel mooie afwisselend en zeer autoluwe fietsrit, eetgelegenheden in oudenaarde en gavere, een bistro rond dikkelvenne, verder niks maar het is ook maar een korte rit

Anonieme gebruiker 21-07-2019

Prachtige recreatieve fietsroute door natuurgebieden zelfs om met vrouw en kinderen te fietsen. Niet moeilijk en afwisselend, verhard en onverharde maar goed berijdbare paden. Aangename route om op verschillende tijstippen v/h jaar te doen. Ik en vrouw hebben ervan genoten.

Anonieme gebruiker 06-05-2018

mooie rustige route, maar waar het wel even opletten geblazen is na 6.26 km. (Schoolstraat)
Je hebt door een ontbrekend bordje, of gebrekkige aanduiding de neiging om over de brug te rijden. Je kan dus best meteen over steken en het juiste baantje volgen.
Na 6.7 km ontbreekt dan weer het bordje waar je het beekje via een klein brugje dient over te steken.
Verder is deze route wel een aanrader....

Anonieme gebruiker 14-08-2016

Mooie fietsroute langs rustige wegen.
Een aanrader !

Anonieme gebruiker 26-07-2016

Prachtige route mooie natuur zelfs met kinderen goed te doen !!r

Anonieme gebruiker 05-07-2016

prachtige maar lastige route