Scheldevallei fietsroute 3

© vlaanderen-fietsland.be - G. De Tandt (Auteur)

Deel 3 van 3 aansluitende fietsroutes in de Scheldevallei. Fiets in het meest zuidelijke deel van de Oost-Vlaamse Scheldevallei tussen Oudenaarde en Kluisbergen. Ga langs het jaagpad aan de Schelde, aan de voet van de Koppenberg, Paterberg en Oude Kwaremont. Leuke stops: het gemoedelijke dorpje Melden, de abdij van Beaulieu en het centrum van kunststad Oudenaarde.

De Scheldevallei fietsroute 3 wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 30 km
  • Stationsstraat , 9700 Oudenaarde
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 07-09-2021

Het is een heel mooie streek om te fietsen. Jammer genoeg is het jaagpad vanuit Oudenaarde richting Berchem in uiterst slechte staat, doordat het pad er kilometers aan een stuk opgelapt werd met dikke asfaltbulten als gevolg. We zouden de route daarom dus niet meer rijden.

Elly Tilleman 10-08-2020

Erg mooie route met veel afwisseling. Zalig om te doen bij warm weer. Je passeert ook langs het restaurant "Auberge de l'entrecote" waar je super lekker kan eten. Ook een prachtig golfterrein ligt langs de route. Het was genieten van de mooie natuur. Soms wel goed uitkijken waar de bordjes staan.

Anonieme gebruiker 04-04-2017

prachtige route, goed uitgezet!

Anonieme gebruiker 20-07-2016

Prima uitgezette route met eigen bordjes. Wij reden de gps. Simpele en eenvoudig te fietsen vlakke route met als beloning een ijsje in gezellig oudenaarde. Wil je nog naar het recreatiegebied dan moet je aan het einde wel opletten want zij zijn er voorbij gefietst.