Hermes fietsroute

© vlaanderen-fietsland.be - Ann De Pril (Auteur)

Fiets langs het parcours van de Sint-Hermes ommegang of 'fiertel', een eeuwenoude bedevaart. Rij in een brede cirkel om Ronse, over klimmende en dalende wegen, door bossen en landelijke streken. Zeker een stop waard: de Hotond, de hoogste heuvel van Oost-Vlaanderen (150 m).

De Hermes fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (11)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40 km
  • De Biesestraat 1, 9600 Ronse
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (11)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 24-10-2021

Wij hebben deze fietstocht gemaakt op een mooie herfstdag. Prachtig, mooie vergezichten, prachtige kleuren... maar best pittig. We rijden allebei met een e bike, maar met een gewone fiets zie ik ons dat niet doen. Een racefiets natuurlijk wel. Wij hebben geen ontbrekende bordjes gehad, maar wel vaak bijna onleesbaar en op een onlogische plaats

Anonieme gebruiker 06-09-2020

een mooie route , zeker wanneer je de streek niet ken , weinig eetgelegenheden maar in coronatimes ben je voorzien van picnic, weinig tot geen banken=> onderweg dus een dekentje meenemen. wij deden de tocht met de electrische fiets ook plezant hoor!

Anonieme gebruiker 06-09-2020

Heel mooie route. Jammer genoeg ontbrak ongeveer halverwege een bordje. Een aantal opties geprobeerd maar niet meer op de route kunnen aansluiten. Ga het doorgeven aan de routedokters en de route een andere keer doen

Anonieme gebruiker 05-08-2020

Een erg fijne rit. Veel variatie en niet te lastig met de koersfiets.

Veerle Guns 14-08-2018

Een van de mooiste routes die ik tot nu toe gereden heb. Best wel pittige klimmetjes bij. Maar super mooie streek.

Anonieme gebruiker 06-07-2017

Een van onze mooiste routes. Wij hebben er wel de rue d'arabie bijgenomen in Saint-Sauveur. Ook zijn wij via de Scherpenberg en Fierteleers naar Ronse gereden wegens teveel vrachtvervoer op de Hotond.

Anonieme gebruiker 21-06-2017

Fantastische uitzichten, stevige klimmetjes en heerlijke afdalingen.

Anonieme gebruiker 15-02-2017

op15-2-2017 deze route gereden prachtig en met mooi weer goed gezweet op de nijdige hellingen, weer enkele calorieën kwijt. en wat mooie panorama's rijker .

Anonieme gebruiker 25-12-2016

Prachtige route, stevige heuvels en mooie vergezichten ( en een route zonder kasseien). Hier en daar mankeren de bordjes (zeker wanneer men Wallonie binnenrijdt, maar plots duiken ze weer op). Dus gps zeker aan te raden. Bij mooi weer zie je de Kbc toren in Gent...

Anonieme gebruiker 13-10-2016

Eén van mijn favoriete routes om mijn conditie wat aan te scherpen. Idd. prachtige verzichten, vooral met open weer, Uw conditie moet wel op punt staan, want deze route bevat reeds wat hoogtemeters. Toproute in Oost-Vlaanderen.

Anonieme gebruiker 14-08-2016

Al heel wat fietsroutes gedaan, maar dit was toch wel de allermooiste. Wellicht niet zo evident voor onervaren fietsers of fietsen met maar 6 versnellingen, maar absoluut de moeite waard voor wie graag enkele korte beklimmingen doet en van prachtige uitzichten geniet. Absoluut een toproute. In tegenstelling tot sommige andere routes ook heel erg kalm en met veel variatie in uitzichten.