Zwalmroute

© vlaanderen-fietsland.be

De vlakste van de 4 fietsroutes, doorheen een idyllisch stukje Vlaamse Ardennen, nabij brouwerij Contreras, van het heerlijke bier Valeir. 7 mogelijke bierstops onderweg, in 2 eeuwenoude watermolens, 2 unieke dorpscafés,  2 café-restaurants en 1 prachtig veldcafé. Overal lekkere bieren! Kleine charmante dorpjes, weidse panorama's, de kabbelende zwalmbeek en een prachtige Scheldearm. Makkelijk te bereiken vanuit Gent, via het jaagpad langs de Schelde. Ideaal voor e-bikes! 

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 24 km
  • Ijzerkotmolen, Galerijpad 2 - 9630 Zwalm 1, 9630 Zwalm
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 06/07/2020

Bordje aan kruispunt veldwegel (naam niet gekend)-Sakseboomstraat richting Lange Munte is verdwenen. Lange Munte is een lang stuk kasseien. Leuke route, mooie omgeving.

Marieke .. 22/10/2019

Veel bordjes zijn verdwenen, wat heel jammer is want je rijdt zo heel makkelijk verloren.
Mooie route nochtans.

Hendrik De Bal 08/08/2019

De eerste keer deze route gedaan met mijn vriendin en deze was echt zalig. Mooie streek en rustig fietsen. Veel vriendelijke mensen tegengekomen onderweg. Toch nog spijtig dat er veel blikken en vuil achter gelaten wordt door sommigen. Een echte aanrader om te doen.

Anonieme gebruiker 28/05/2018

op 27/05/2018 de route van 24km gereden
gestart 300m van de KERK van Dikkelvenne Nr 46. In WIJZERZIN de route gevolgd , de nummers zijn allen ok en kloppen perfect met de kaart
Er is wel een probleem : het voorgestelde startpunt nr 50 is niet aan de ijzerkotmolen !!!!
jammer van deze fout op de website
Heel mooie route ,aanrader

Annie Van Der Heyden 27/05/2018

Zeer mooie aangename rustige route! Alleen jammer: aan knooppunt 98 gaat de route langs de Lange Munte en de Staatsbaan naar de Saksenboomstraat MAAR daar ontbreekt een bordje rechtsaf naar de Donatusstraat waardoor je meteen een flink en zeer mooi stuk van de route mist en je meteen aan knooppunt 47 komt (49&46 gemist dus)

Anonieme gebruiker 23/08/2017

Beste we hebben vandaag de kleine zwalmroute gedaan van24 km , normaal moet je aan de ijzerkotmolen vertrekken met nr 50 deze een tijdje gevolgd en daarna naar 53 ,maar vandaar kloppen de nummers niet meer bij de laatste nr53 sturen ze ons terug de andere richting uit en daar stond nr 56 wat bedoelt is voor de grotere route van 40 km veronderstel ik , de vorige nummers moeten nagezien worden en correct aan gebracht worden
M. v. g.

Noël Ots.

Anonieme gebruiker 19/09/2016

Ik reageer even op de reactie van Herman hieronder. Als je start aan de Ijzerkotmolen, zit je inderdaad tussen knooppunt 53 en 67. Van daaruit moet je natuurlijk niet naar knooppunt 50, maar naar 67, en daarna volg je de nummers zoals op het kaartje weergegeven (die overigens wel correct zijn). Een knooppuntroute kan je starten waar je maar wilt, we suggereren hier knooppunt 50, maar je kan aan elk knooppunt starten om weer terug op hetzelfde punt te komen.

Anonieme gebruiker 11/09/2016

Zeer mooie route, helaas kloppen de knoopunten niet, je vertrekt aan de ijzerkotmolen, ergens tussen 53 en 67. Je hebt de grootste moeite om je tocht te starten, van daaruit kun je immers nr 50 niet vinden... Als je de route volledig hebt uigereden ben je op nr 50 maar dan helaas een km of vier van je startpunt. Nauwelijks gsm ontvangst, en niet te achterhalen waar je dan na nr 50 weer naartoe moet om je auto terug te vinden. Dit was onze eerste route met vlaanderen fietsland, en dus een heel dikke tegenvaller. De route op zich is wel fantastisch mooi maar een blaam voor Vlaanderen -fietsland!!!

Anonieme gebruiker 29/07/2016

Een prachtig tochtje,zeer landelijk.