In de Zwalmstreek fietsroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Fiets doorheen een idyllisch stukje Vlaamse Ardennen. Kleine charmante dorpjes, weidse panorama's, de kabbelende zwalmbeek en een prachtige Scheldearm. Makkelijk te bereiken vanuit Gent, via het jaagpad langs de Schelde. Ideaal voor e-bikes!

De Fietsen door de Zwalmstreek fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 24 km
  • Eikstraat , 9630 Zwalm
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 10-08-2022

Prachtige route, enkel het 2e bord van bord 53 ontbreekt. Nieuwbouw aan het bouwen en bord niet teruggeplaatst?

Wim Verween 09-04-2021

fietstocht door een mooie glooiende streek. Hoofdzakelijk rustige wegen waardoor het hier en daar opletten is als een personen- of landbouwvoertuig je veel te snel kruist of voorbij rijdt. Deze fietstocht is identiek aan de fietstocht "zwalmroute".

Anonieme gebruiker 20-03-2021

Pittige heuvels en kronkelende wegels maken deze fietsstreek tot een pareltje. In de lente tonen de holle wegen en de kleine stukjes bos voorzichtig hun wilde bloemen en de appelbomen hier en daar hun bloesems. 2 km rechte staatsbaan - de 'Lange Munte' - ontsieren met hun kasseien en auto's, dus 4,5 *. 's Zomers beletten maïsvelden soms het zicht.

Anonieme gebruiker 30-07-2020

Wij kozen als startplaats Ter Biestmolen, gelegen tussen de knooppunten 67 en 57. Een prachtige fietsroute die langs rustige kleine wegen kronkelt, al moet je soms een drukke baan dwarsen. Deze route is perfect te doen zonder electrische fiets. Alleen jammer dat hier en daar het knooppuntbord was overgroeid door struiken.