Fietsen in de Voerstreek

© vlaanderen-fietsland.be - Leon Alders (Auteur)

Deze fietstocht verkent de prachtige Voerstreek over zijn volledige grondgebied. De fietsroute start in Moelingen, waar je voldoende parking vindt aan de kerk. Prachtige uitzichten staan centraal tijdens deze route. In de eerste 16 km van deze route stijg je 200 meter - zeg nog eens dat Vlaanderen vlak is - dus je moet er wel een kleine inspanning voor over hebben. Geen nood: na 22 km gaat het alleen nog naar beneden. In Sint-Martens-Voeren kan je niet naast de spoorwegbrug kijken. De lijn Hasselt-Aken werd aangelegd door de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog. Deze tocht is een absolute aanrader, je waant je meermaals in een paradijs. Dit is misschien wel het moosite stukje Vlaanderen.

Met dank aan Tour de Frans.

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 39 km
  • knooppunt 421 - Batticestraat 1, 3790 Voeren
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens fietsroute

Corine Grousse 22/08/2020

Eén van de prachtigste routes die ik gemaakt heb !

Joseph Bozzer 01/06/2020

Mooie wandeling met dorpsovergangen, landschappen, verharde paden
EEN ZEER GROOT ADVIES !! : maak een wandeling in de tegenovergestelde richting dan aanbevolen door de site ... er zullen slechts twee kleine beklimmingen zijn: een redelijk steile 50m en een langere met een lichte helling .. de rest zal heel gemakkelijk zijn met veel afdalingen

Anonieme gebruiker 07/08/2019

Heel mooie route, beetje terug in de tijd gevoel, onderweg restaurant moeder de gans in Teuven, aanrader, een streek met een eigen gevoel, heel leuke aparte sfeer. Ik vind het toch adembenemend.

Anonieme gebruiker 05/05/2018

Super mooie tour,wel effe goe trappen berg op....zal hem zeker nog eens doen.....Maar dan met fototoestel

Anonieme gebruiker 14/03/2018

Heel mooie route. Hadden geluk mooi zonnetje bij een 12 graden. Enkele pittige klims, maar alles goed te doen. Mooie dorpjes, leuke zichten en fijne cafétjes onderweg. Echt een aanrader. Wij komen terug.

Anonieme gebruiker 29/09/2017

Het stukje achter de kerk in St-Martens-voeren is wel fietsonvriendelijk. Er is te veel steenslag gelegd. Dit zijn we niet gewoon van de routeplanners. Verder prachtige route.

Anonieme gebruiker 01/08/2016

Schitterende route met onderweg mooie terrasjes. bewegwijzering perfect.

Anonieme gebruiker 28/07/2016

Mooie rit, toch even opletten, we volgenden de blauwe bordjes en ineens waren ze er niet meer en moesten we de witte nummers volgen. Daardoor misten we van bord 429 naar 430 en daalden af via de Plank. (enorme afdaling!) we kwamen terug in de buurt van 425 naar 424 en toen terug naar 429 onze tocht verder gezet. De wegen zijn ietsje minder geasfalteerd dan bv Maaseik. Leuke klimmetjes, ook fijn om met E bike te rijden.

Anonieme gebruiker 18/07/2016

heel mooie route met hier en daar klimmetjes,