Waaslandhaven fietsroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Deze route loodst je vanaf Fort Liefkenshoek, over de grootste sluis ter wereld, langs Doel naar het rustige Kallo. Een enorm contrast van torenhoge containerschepen tot wilde paarden en eeuwenoude forten. Onderweg vind je charmante dorpskroegjes en picknickbanken om uit te rusten.

De Waaslandhaven fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 47.2 km
  • Ketenislaan 4, 9130 Kallo
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 23-04-2022

Bijna de hele route gaat over wegen en fietspaden in erbarmelijke staat, gaten van 10cm diep zijn geen uitzondering en stuk kasseiweg van meerdere kilometers was eigenlijk onberijdbaar, zelfs met onze A merk e-bikes met vering. De eerste eet/drank gelegenheid die we tegenkwamen was na 27km (wit huis). Zware tegenvaller dus

Nick De Kooning 25-10-2021

Mooie fietsroute door de haven met verbazingwekkend genoeg ook veel natuur. Ik raad wel aan om deze fietstocht te doen in het weekend omdat er dan amper verkeer is in de haven. Tijdens de week is het er veel drukker met vrachtverkeer. De fietspaden in de haven zijn best wel goed. Let wel op met je fiets want je kruist regelmatig spoorwegen.

Anonieme gebruiker 13-06-2021

Plaatjes van fietspunt 11 ontbreken. wel mooie fietstocht

Anonieme gebruiker 06-09-2020

Mooie afwisseling tussen imposante havenindustrie en polderlandschappen. Goede, brede fietspaden. Men kan altijd even verpozen in Fort Liefkenshoek en eens door Doel rijden.

Carl Vanspauwen 12-08-2020

Als je opzoek bent naar een sterke afwisseling tussen de bulderende havenactiviteit en rust is dit jouw fietstocht. Deze fietstocht leidt je door de bruisende haven en natuurgebieden. Optie: Waterbus tot aan de sluis van Kallo. Wil je nog wat exra KM op de teller sla dan eens af richting Doel. Let op het kan op sommige stukken wel wat druk zijn.