Rhododendron fietsroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

In dit deel van Bloeiend Oost-Vlaanderen worden vooral rhododendron en buxus gekweekt. Je fietst een schitterende lus rond Lokeren met een gevarieerd landschap van de Daknamse Meersen, natuurreservaat Molsbroek en de oevers van de Durme.

De Rhododendron fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40.8 km
  • Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens fietsroute

Freddy Van pottelbergh 28-06-2022

Wie vanaf punt 84 vertrekt → 82 naar 89 wil rijden kan eens over de brug niet naar links om punt 89 te bereiken en moet de omleiding volgen (over de brug rechtdoor en dan naar links op de T) Wie dan naar punt 74 wil moet dus in de T naar links en dan eerste rechts. → 74. Deze werken aan de Meersstraat zullen minstens 2 maanden duren.

Anonieme gebruiker 27-03-2022

Heel mooie route, weinig verkeer. Enkel wegens werkzaamheden even moeten zoeken tussen 89 en 74. Je kan je wagen gemakkelijk parkeren in de leebrug straat ( knooppunt 1) daar is halfweg de straat een school met parkeergelegenheid. Deze route is een echte aanrader voor wie graag rustig rijd, en kan genieten van de natuur.

Anonieme gebruiker 09-06-2021

vervolg: Als je vertrekt vanaf parking 2 ben je sneller aan knooppunt 84. We zagen inderdaad weinig rhododendrons en er waren een paar minder goede betonstroken, maar de rust en natuur konden ons erg bekoren. Voor ons één van de betere fietsroutes! Zeer rustig rijden!

Anonieme gebruiker 09-06-2021

Heel mooie fietsroute met bijna allemaal autovrije paden. Enig minpuntje was het vinden van startknooppunt 84. We vertrokken vanop parking 1 en van daaruit is het via knooppunt 72 toch 5km extra fietsen om aan knooppunt 84 te geraken. We werden wel beloond met een mooi ritje dwars door het domein.

Jose Adam 30-05-2021

Voor ons is dit de 1e x dat we niet tevreden huiswaarts gaan. Jammer want verder alle lof voor jullie magazine en de mailing. Met vr. Groet.

Jose Adam 30-05-2021

Vervolg. Het zoeken naar knooppunt 84 was bijna onmogelijk. Het domein is erg groot en er ontbreekt bij de beschrijving een duidelijk punt waar je start. Onderweg , we weten dat niet alles verhard was. Vaak zeer slecht wegdek. Beton vol gaten. Niet bevorderlijk voor de banden van een Electrische fiets.

Jose Adam 30-05-2021

We hebben vandaag de rodondendronroute gefietst. Inderdaad een prachtige route vooral in de seizoen. Maar toch een aantal opmerkingen. De omschrijving van de route klopt niet. We fietsen vooral langs de moervaart en niet rondom Lokeren. We hebben veel bloeiende plante gezien. Maar een enkele rododendron hebben wel gezien. Verder op volgende kate

Anonieme gebruiker 11-11-2020

Hele mooie route, zeer rustige fietspaden zonder auto verkeer. Af en toe door een bospad of een wegeltje wat met de koersfiets niet zo evident is, maar het is prima gelukt. Zeker een aanrader.

Marleen Martens 25-08-2020

Langs de Moervaart met de ijzeren ophaalbruggen is het aangenaam fietsen. Het Heidebos in Wachtebeke is een mooi stukje natuur. Je fietst langs rustige, vaak autoloze wegen. De passage langs de Kruiskapel in Eksaarde is een stop waard.