In het hart van de Azaleastreek fietsroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Starten aan de oude pastorij in Zaffelare Dorp. Het Sierteeltmuseum brengt een ode aan de pioniers van de sierteelt. De bloementuin van 6.500m² is een bezoekje waard. Je fietst langs het Park van Beervelde dat eind 19de eeuw als uitstalraam voor de toen nog prille Gentse sierteelt diende. Graaf de Kerchove de Denterghem organiseert twee keer per jaar de internationaal befaamde Tuindagen van Beervelde. Stop ook eens bij het Proefcentrum voor Sierteelt, daar werken ze aan de toekomst van de (Oost-Vlaamse) sierteelt.

De In het hart van de azaleastreek fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 40.2 km
  • Zaffelare Dorp 83, 9080 Zaffelare
  • De route is bewegwijzerd met fietsknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 21-04-2022

Veel kassei en onverharde wegen met kiezel,geen 3 sterren waardige route.

Albert Janssens 30-06-2020

Correctie op vorige review. werken in Zeveneken naast kerkhof in plaats van Zaffelare. Bordje lag eraf voor ingang smal. Bij uitrijden lag de Paal in de gracht. Toch werk voor dienst toerisme.

Albert Janssens 30-06-2020

Gereden op 29 juni 2020. Mooie route maar er waren werken in Lochristi en Zaffelare en bordjes niet te vinden zelfs hulp van inwoner ingeroepen anders hopeloos verdwaald.