Hoppelandfietsroute

© vlaanderen-fietsland.be - Daniel Bruggeman (Auteur)

De route situeert zich ten noordwesten van Poperinge, dichtbij de Frans-Belgische grens. De naam verwijst naar de hoppeteelt, Poperinge is immers hét hopcentrum van België. Je fietst langs het domein de Lovie en het Bardelenbos naar Roesbrugge-Haringe. Daarna ga je via Proven en het domein Couthof naar Sint-Jan-ter-Biezen. De terugweg voert langs het Helleketelbos en het stadspark De Bommelaer.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (10)
schrijf review - lees alle reviews
  • 53 km
  • Grote Markt 1, 8970 Poperinge
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (10)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 23-08-2021

hele mooie route, veel variatie, zeker terwijl de hoppe hoog hangt, meer dan voldoende eet en drank gelegenheden, autoluw

Anonieme gebruiker 21-07-2018

Het traject zoals aangegeven op het fietsplannetje strookt niet met de werkelijkheid ter plaatse. Ganse stukken zijn anders bewegwijzerd in de realiteit. Vooral vôôr en vanaf Haringe loopt de route helemaal anders dan planmatig aangeduid. Nogal verwarrend. Misschien eens de kaart aanpassen.

Anonieme gebruiker 08-07-2018

Route -beschrijving op kaart klopt niet met de realiteit. Bordjes staan verkeerd of ontbreken. O.a. zo in Haringe en Sint-Sixtue. Route is zeker aan updating toe.

Anonieme gebruiker 21-06-2018

een super route om te doen. liefst elektrische fiets want het is vals plat. halte aan t jagershof : zeker de moeite om iets te eten prijs kwaliteit : uitstekend.
voor een koffie onze halte bij rust roest. een zeer aangenaam kinderboerderij. ook kans om iets te eten.
in één woord de fietsroute TOP

Josiane Parein 16-06-2018

Oude streek herkennen.

Anonieme gebruiker 15-08-2017

Super tochtje in alle rust van de streek, héél goede bewijzering alle platen klopten.
Een tip neem wat voedsel en drinken mee want veel gelegenheid kom je op de rit niet tegen

Anonieme gebruiker 10-06-2017

ZEKERS DOEN DEZE ROUTE !!!!!!het is nu voor de tweede keer dat we deze route fietsen en het blijft een prachtige route rustig baantjes en dan heb ik het nog niets eens gehad over de vergezichten dat je te zien krijgt,zeer goede bewegwijzerd
alleen jammer dat je op de grote markt moet betalen voor te parkeren en dat je maar twee uur mag blijven staan,maar na wat zoeken heb ik een parkeer plaats gevonden waar je gratis kan staan dat is in de Heilige hartstraat op de parking zwembad er is plaats voor 135 auto's en dat is niet ver van de grote markt,

Anonieme gebruiker 16-09-2016

doen ! deze route nodigt uit tot genieten vanop de fiets, rustig, goed bewegwijzerd, éénmaal je poperinge verlaat begint het al, prachtige vergezichten, veranderende landschappen, aangename verrassingen, wij gingen eens door tot watou en dat is prima erbij te nemen.

Anonieme gebruiker 15-08-2016

we hebben al veel routes gefietst en als ik een top 10 moet maken van de routes sta deze op nr.1 want daar is het echt rustig fietsen over mooie baantjes en dan de vergezichten die je te zien krijg alleen vind ik het jammer dat deze route maar 43km is van mij mogen ze hem een paar km langer maken, ik raad deze route dan ook aan iedereen aan !!!!!!!!!!!

Anonieme gebruiker 21-07-2016

Een rustige route over een vlak tot licht glooiend parcours. Je bent nauwelijks Poperinge uit en daar zie je al de eerste velden die verwijzen naar de naam van de route. Dan is het lang wachten en vraagt met zich af of er eigenlijk nog wel hop geteeld wordt in de streek. Maar er is toch wel variatie: de St. Sixtusbossen, en verder het Helleketelbos. Bijzonder is ook het prachtige panorama vanaf de Fazantheuvel (klein zijsprongetje van 150 meter). Voor wie iets meer dan 43 km kan fietsen is een doorsteek naar het Lijssenthoek Military Cemetery (1,5 km vanaf Estaminet In de Leene) zeker een aanrader. Op het einde van de rit zie je ze weer opdoemen: de gigantische constructies van de hoppeteelt. Vergeet bij begin of einde zeker niet om een bezoek te brengen aan Poperinge zelf!